Teija Laurinolli

Tornioon ja Kemiin on perustettu viimeisen puolen vuoden aikana uusia iltaisin ja viikonloppuisin avoinna olevia kahviloita. Ne ovat lähteneet yhteistyöhön kulttuuriväen kanssa.

1 Café Rohkifiinissä Torniossa nähdään naistenpäivänä 8. maaliskuuta Matkalaukkuteatteri Berttojen Naisen mieli -esitys kello 18. Vieläkö lippuja on tarjolla ja paljonko yleisöä kahvilaan mahtuu, yrittäjä Teija Ryymin?

–Meille mahtuu noin 30 katsojaa. Koska paikkoja on rajallisesti, liput on syytä varata ennakkoon. Suurin osa on jo varattu.

–Esitys nähtiin meillä ensimmäisen kerran 4. helmikuuta. Sen menekki oli niin hyvä, että uusinta oli tarpeen.

2 Rohkifiinissä on esillä myös vaihtuvia taidenäyttelyitä. Mikä sai lähtemään yhteistyöhön taideväen kanssa?

–Meillä on Torniossa mahtavia taiteilijoita. Ihmisillä on matalampi kynnys tulla kahvilaan nauttimaan taiteesta. Rohkifiini on tarjonnut näyttelytilaa siitä lähtien, kun tyttäreni Päivi Ryyminin kanssa perustimme kahvilan viime lokakuun alkupuolella.

–Maaliskuussa esillä on Lisbeth Kadeniuksen Kaksi vuodenaikaa -näyttely, huhtikuussa kansalaisopiston maalauskurssilaisten töitä. Näyttelyvarauksia meillä on toukokuuhun 2019 saakka.

–Vielä kun pikkuisen enemmän saisimme asiakkaita, olisi hyvä. Olemme erikoistuneet viikonloppuaukioloon. Rohkifiini on avoinna torstaista lauantaihin kello 11–19 ja sunnuntaisin kello 13–18. Kaiken tarjottavan leivomme itse.

3 Café Hertassa Kemin rautatieasemalla on harvinainen tilaisuus kuulla sveitsiläisen pianistin Gabriel Arnoldin konsertti 16. maaliskuuta kello 19. Konserttia isännöi Merike Finland Oy. Vieläkö lippuja on saatavilla ja paljonko yleisöä mahtuu, Hertan yrittäjä Norma Seppälä?

–Konserttia ei järjestetä kahvilassa vaan yrityksemme juhlahuoneistossa Ratapihan Ruustinnassa, entisessä VR:n kerhotalossa. Café Hertta myy ennakkolippuja. Niitä on kyselty ja ostettukin ihan hyvin. Ruustinnaan mahtuu 120 henkeä.

–Ratapihan Ruustinnassa on mahdollisuus järjestää tällaisia tilaisuuksia. Paljon on tullut jo kyselyitä, vaikkemme vielä ole tilaa isommasti markkinoineet.

4 Miksi konserttipaikkana mainostetaan kahvilaa, vaikka tilaisuus järjestetään naapurirakennuksessa Ratapihan Ruustinnassa, Tarja Niemi Merike Oy:stä?

–Café Hertta on jo ihmisille tuttu paikka. Alueelle on tulossa ennen konserttia kunnon opasteet Ruustinnaan.

–Konserttipaikan valinnassa oli ajatus, että olisi kiva tehdä yhteistyötä toisen tuoreen kemiläisyrityksen kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös