Perämeren saaristopäivät kesäkuun lopussa ensimmäistä kertaa – maakrapukin pääsee ulapalle

Ohjelmassa risteilyjä, retkiä ja jopa pop-up-ravintoloiden tarjontaa.

Essi Keskinen/Metsähallitus
Perämeren saaristopäivät kesäkuun lopussa ensimmäistä kertaa – maakrapukin pääsee ulapalle

Sarvi-päivillä oli kuumaa ja tungosta kesällä 2013. Omatoimisille veneilijöille ja retkeilijöille on tulossa Perämeren kansallispuistoon lisää palveluja, kuten petipaikkoja.

Teija Laurinolli

Juhannuksen jälkeen et tarvitse omaa tai tutun venettä etkä edes peukalokyytiä rannalta, jos haluat tutustua Perämeren kansallispuistoon.

Ensimmäistä kertaa järjestettävillä Perämeren saaristopäivillä veneettömät maakravutkin pääsevät ihastelemaan Kemin ja Tornion ulkosaaristoa. Ohjelmaa on luvassa kuudeksi päiväksi.

–Tämä on Metsähallituksen ja Visit Meri-Lapin yhdessä järjestämä tapahtuma. Haluamme tehdä kansallispuistoa ja paikallisia palveluja tunnetuiksi, kertoo vs. puistonjohtaja Jouni Kosonen Metsähallituksesta.

Sarvi-päiviä on vietetty kansallispuistossa jo vuosia. Nyt toimijat halusivat siirtää yhteisen ponnistuksen veneilykauden alkuun ja pidentää sitä.

Merelle voi lähteä perinnealus Jähdillä tai matkustaja-alus Lady Carinilla. Risteilyt suuntaavat ulapalle joka päivä.

Päätapahtumapaikat ovat Kemin sisäsatama sekä Pensaskarin ja Selkä-Sarven saaret. Kahdessa ensimmäisessä on päivien aikana myös merellisten pop-up-ravintoloiden tarjontaa.

–Haluamme todella lisätä näkyvyyttä hienoille saarikohteillemme, sanoo Jähdin yrittäjä Olli Ahonen.

Hän arvelee, että erityisesti Pensaskari on monelle tuntematon ja kehuu sen upeaa vanhaa kalastusmiljöötä.

–Risteilyasiakkaiden määrä on kasvanut viime vuosina.

Etenkin yritykset ovat oppineet Ahosen mukaan käyttämään palvelua.

Risteilypaikkoja voi varata joko Visit Meri-Lapista tai suoraan laivoilta. Veneettömän ei auta olla pennitön, koska ilmaista matkustus ei ole saaristopäivilläkään.

–Tornion Puotikarista lähtevän Lady Carinin päiväristeilyt maksavat 116 euroa henkilöltä ja iltaristeilyt 55 euroa. Jähdin tiistain ja lauantain risteilyjen hinta on 60 euroa henkilöltä ja torstain 50 euroa, kertoo Visit Meri-Lapin myyntijohtaja Teija Mikkola.

–Lasten hinnat ovat edullisempia.

Niistä saa lisätietoa myöhemmin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös