Pakkolomalle anopin kanssa – "Anoppini mielestä väsynyt ja virttynyt miniä ei sovi hänen poikansa puolisoksi"

Pakkolomalle anopin kanssa – "Anoppini mielestä väsynyt ja virttynyt miniä ei sovi hänen poikansa puolisoksi"
Tiina Nousiainen

Olen antanut anopilleni lempinimen Anoppi Perkele. Olen kutsunut häntä tällä tavoin jo liki 20 vuotta. Anoppini on myös nimennyt minut. Olen Miniän Ketale.

Anoppini on hyvin tyypillinen puolisoni äiti. Hän käy meillä usein, ottaa kantaa perheemme asioihin ja kyseenalaistaa valintojani. Hän myös moittii ja motkottaa tarvittaessa. Anoppini on myös pirullinen. Hän tekee salaa meiltä asioita, joiden seuraukset voivat yllättää.

Näin kävi minullekin, sillä nousin sunnuntaina lentokoneeseen ja matkustin anoppini kanssa etelän aurinkoon. Jaamme seuraavan parin viikon ajan yhteisen hotellihuoneen.

Siirryin kesän aikana uudelle vuosikymmenelle. Kärsin kai lievästi jonkinlaisesta ikäkriisistä ja arvatenkin anoppini sai nähdä (ja kuulla) kuinka kaipaan lomaa ja hetken irtiottoa arjen pyörityksestä.

Anoppini mielestä väsynyt ja virttynyt miniä ei sovi hänen poikansa puolisoksi, joten hän päätti puuttua tähän(kin) asiaan ja järjesteli asiat niin, että jouduin pakkolomalle.

Hän kontaktoi kesän aikana kaikki tuttavani läpi ja keräsi minulle synttärilahjan: matkaliput Välimeren aurinkoon.

Ennen matkaa löysin kotoani valmiiksi pakatun matkalaukun, jossa puolet oli minun tarvikkeita, toinen puoli anopin.

Puolisoni sai ennen lähtöämme käteensä pitkän tehtävälistan, missä oli mainittuna kaikki hoidettavat asiat seuraavan kahden viikon ajalle. Anoppini ei halua turhia puheluita keskeyttämään kauan odotettua lomaamme. Enkä minäkään.

Moni on kysynyt, että olenko lopullisesti seonnut, kun uskallan lähteä lomalle anopin kanssa.

Moni on pohtinut myös anoppini mielenterveyttä, kun hän valitsi miniänsä matkaseurakseen.

Se, että anoppi pisti minut "pakkolomalle", kertoo että hän välittää.

Se tieto on tärkeä koko meidän perheelle, mutta ennen kaikkea minulle – miniän ketaleelle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös