Lounais-Lappi

Onko pakko innostua?

Onko pakko innostua?
Tarja HooliTornio

Työterveyslaitoksen mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta työntekijästä kokee työssään innostumista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työnteko olisi pelkästään hauskaa koko ajan. Ei tarvitse ollakaan, sillä jokaiseen työhön liittyy myös pakertamista.

Ymmärrettävää on, että työttömien ja työssäuupuneiden näkökulmasta työstä innostuminen on kaukainen ajatus. Kuitenkin juuri nyt olisi tärkeää aktivoida jaksamista ja energiaa ylläpitäviä tekijöitä. Ilman innostusta ei kukaan jaksa pitkään.

Vaikka suomalaiset ovat suurelta osin innostuneita työssään, työelämän ongelmana on negatiivisuus. Tässä on kummallinen ristiriita. Ehkäpä suomalainen tunneilmasto vain on sellainen, että meillä negatiivisuus leviää kuin itsestään ja positiivisia tunteita pitää tietoisesti viljellä ja voimistaa.

Valittaminen kai käy meiltä luontevammin kuin positiivinen ajattelu. Valittajat levittävät työpaikallaan huonoa ilmapiiriä ja ovat raskaita myös läheisilleen.

Psykologi Ilona Rauhala on jossain haastattelussa maininnut, että negatiiviset ihmiset pitäisi saada pois työyhteisöistä samaan tapaan kuin opettaja poistaa luokasta häiritsevästi käyttäytyvän oppilaan.

"Negatiiviset ihmiset pitäisi saada pois työyhteisöistä samaan tapaan kuin opettaja poistaa luokasta häiritsevästi käyttäytyvän oppilaan.

Työpaikan valittajat eivät ainakaan ulkopuolisen silmin ole innostuneita työstään - tai ylipäätään mistään muustakaan.

He eivät välttämättä edes itse tiedosta olevansa valittajia tai negatiivisia. He voivat tehdä työnsä hyvin ja hiljaa mielessään jopa tykkäävät työstään, mutta työyhteisön jäsenten kanssa ei oikein suju.

Valittajat voivat tehokkaasti torpedoida esimerkiksi kokouksia valitusvirsillään, ja he harvoin tarjoavat itse mitään ratkaisuja asioihin. Kun tilanne on päällä koko ajan, se latistaa koko työpaikan ilmapiiriä ja saattaa lopulta jopa romahduttaa sen.

Työyhteisöä häiritsevään käytökseen on tietysti puututtava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mutta krooniseen valittajaan keskustelut harvoin auttavat.

Kaikilla meillä on joskus työssä huonoja päiviä, jolloin mikään ei oikein maistu.

Kaikki on kuitenkin hyvin niin kauan kuin tämä tunnetila ei jää päälle.

Positiivinen vire on asennekysymys ja sen vuoksi pitkälti ihmisen omalla vastuulla.

Työyhteisötutkimusten perusteella asenteiden vaikutus onnistumiseen on jopa 40 prosenttia. Innostuessaan ihminen antaa itselleen mahdollisuuden siihen, että jokin asia voi oikeasti toteutua.

Jos ei innostu mistään, harvoin myöskään tapahtuu mitään.

Kysymys on tahdosta ja harjoittelusta. Olennaista on, millaisen suhtautumistavan valitsee.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös