Lounais-Lappi

”Nyt silppuriin yöpuku” – katso video Kemin kaupunginteatterin hulvattomasta Yökyöpelit-musikaalista

Nina Susi
”Nyt silppuriin yöpuku” – katso video Kemin kaupunginteatterin hulvattomasta Yökyöpelit-musikaalista

Vauvakaania (Inkeri Raittila) ei nukuta, vaikka isä (Aleksi Lindvall) ja äiti (Hanna Vähäniemi) mitä yrittävät.

Taina Nuutinen-Kallio

- Ei väsytä, en nuku, nyt silppuriin yöpuku!

Näin laulaa Vauvakaani, näyttelijä Inkeri Raittilan esittämä roolihahmo.

- Nuku nuku, tattiainen, muuten päähäs pattiainen, vuoteeseesi hattiainen, karvanaama kakkiainen meille otetaan, laulavat äiti ja isä, näyttelijät Hanna Vähäniemi ja Aleksi Lindevall. Kemin kaupunginteatterissa ensi-iltaan tuleva Yökyöpelit on täysiverinen musikaali. Vauvakaani-Raittila kertoo olevansa innoissaan tulevasta.

- Lapsena innostuin teatterista musikaalien myötä. Mahtavaa päästä tekemään tällaista, hän kertoo.

Katso video Yökyöpeleistä:

 

Yökyöpelit-musikaali perustuu Laura Ruohosen lorukirjoihin. Musiikin on säveltänyt Anna-Mari Kähärä.

Kemin kaupunginteatterin työryhmä aloitti harjoitukset tammikuussa kapellimestari Kari Hautalammen vetämillä lauluharjoituksilla. Näyttelijät kiittelevät kapellimestarin kärsivällisyyttä. Vaikka Kemin kaupunginteatterin näyttelijät ovat taitavia laulajia, ovat Kähärän kappaleet ovat vaikeita.

- Biisit ovat salakavalan haastavia. Ne kuulostavat äkkikuulemalta yksinkertaisilta, mutta yksinkertaisuuteen kätkeytyy enemmän materiaalia ja eri stemmoja sekä hankalia rytmisiä vaihteluita. Perusiskelmää olisi paljon helpompi vetää, luonnehtii Agenttinero Narua esittävä Tomi Turunen.

Nina Susi
Yökyöpelit-musikaalin lavastuksen on            suunnitellut Kaisa Niva. Valaistuksesta vastaa Mikko Karhu.

Yökyöpelit-musikaalin lavastuksen on suunnitellut Kaisa Niva. Valaistuksesta vastaa Mikko Karhu.

Musiikkitreenien jälkeen ja ohessa näyttelijät alkoivat harjoitella koreografioita, jotka ovat olennainen osa musikaaleja. Yökyöpeleiden koreografiat ovat liminkalaisen Jouni Prittisen käsialaa.

- Olen tehnyt koreografioita ympäri Suomen. Olen ollut innoissani Yökyöpeleistä. Olen omien lasteni kanssa kuluttaneet Kähärän levyn loppuun. Yökyöpeleissä on useita meneviä tanssibiisejä. Kähärän musiikki on inspiroivaa. Parhaimmillaan lavalla on yli kymmenen henkilöä, kun teatterin nuorisolinjalaisetkin ovat mukana, Prittinen toteaa.

Näyttelijät paljastavat, että Yökyöpelit on näyttelijöille melkoisen raskas ponnistus.

- Kunto kyllä kasvaa! Mutta se on tosi siistiä tehdä töitä ihan äärirajoilla, Raittinen toteaa.

- On siinä ja siinä, jaksaako loppukiitoksia tehdä, Hanna Vähäniemi jatkaa.

Yökyöpelit-näytelmän kantaesitys oli vuonna 2011 Helsingin kaupunginteatterissa ja myöhemmin Yökyöpeleistä kuvattiin sarja myös Pikku Kakkoseen.

Näytelmän ohjaajan, teatterijohtaja Sarianne Paasosen mukaan näytelmä nähdään Helsingin jälkeen nyt toista kertaa ammattinäyttämöllä.

Katso video Yökyöpeleistä: www.lounaislappi.fi

Yökyöpelit

Ensi-Ilta Kemin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 25.3.

Kirjoittaja: Laura Ruohonen.

Musiikin sävellys: Anna-Mari Kähärä.

Ohjaus ja sovitus: Sarianne Paasonen. Lavastus: Kaisa Niva. Puvustus: Sirpa Santonen. Musiikin sovitus ja harjoitus: Kari Hautalampi. Koreografiat: Jouni Prittinen. Valot: Mikko Karhu. Äänet: Alpo Jakunaho.

Rooleissa: Tomi Turunen, Sirpa Filppa, Inkeri Raittila, Hanna Vähäniemi, Aleksi Lindevall, Kimmo Tuppurainen, Marketta Airo, Vilma Tihinen, Janika Romppainen.

Nuorisolinja: Elina Kurttio, Kerttu Tolvanen, Elina Juuso, Milja Angeria, Mio Hamari, Anniina Sankala, Ronja Aho, Ella Posti, Senja Lumpus, Aarne Jäntti.

Orkesteri: Sari Nieminen, Lauri Rantama ja Mika Mustonen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös