Jussi Saarela

Kemin Nuorisokoti Jukola kaipaa soittimia nuorille. Keskustassa sijaitsevan nuorisokodin piharakennusta remontoidaan parhaillaan musiikkitilaksi. Bändisoittimet, äänentoisto, bänditarvikkeet ja klassiset soittimet puuttuvat kuitenkin tästä tilasta, eikä nuorisokodilla ei ole varoja niiden hankkimiseen. Myös nuorisokodin asukkaiden omiin huoneisiin tarvittaisiin äänentoistolaitteita ja näyttöjä.

Soittimia voi lahjoittaa nuorisokotiin. Varoja soittimien hankintaan kerätään myös 24. toukokuuta järjestettävässä Jukola Rock -hyväntekeväisyyskonsertissa.

– Soittimia ja laitteistoa tarvitaan nuorisokotiin nuorille työvälineeksi ja voimaannuttavaksi työmenetelmäksi, nuorisokodin ohjaaja Vesa Keinänen sanoo.

Nuorisokodin henkilökunta teki aloitteen keräyksen aloittamisesta.

Soitinkeräyspisteenä toimii Kemin kulttuurikeskus, jonne voi jättää lahjoitukset käyttömestareille. Lahjoittajat voivat ottaa yhteyttä myös suoraan Nuorisokoti Jukolaan. Lahjoitustili soittimien hankkimista ja soittotuntien mahdollistamista varten sekä nuorisokodin asukkaiden virkistystoimintaa varten avataan huhtikuun puolivälissä.

Hyväntekeväisyyskonsertti Jukola Rock järjestetään perjantaina 24. toukokuuta RockBar & Grill 82:ssa. Konsertin yhteydessä järjestetään myös hyväntekeväisyyshuutokauppa. Tapahtuma alkaa kaikenikäisille sallitulla bändi-illalla kello 17–19. Sen aikana voi heittää lahjoituksensa bassorumpuun. Maksullinen, yli 18-vuotiaille sallittu hyväntekeväisyyskonsertti alkaa kello 21. Tapahtuma järjestetään yhdessä Kemi Factorin ja RockAcademy Finlandin kanssa.

Nuorisokoti Jukolan ja koko Kemin alueen lastensuojelun, perhe- ja nuorisotyön monipuolisen kulttuurin ja virkistystoiminnan tukemiseksi ja mahdollistamiseksi on perustettu Kemin lastensuojelun kulttuurin kannatusyhdistys ry, josta käytetään lyhennettä Kemin LKK ry.

Yhdistyksen perustamisen taustalla ovat Nuorisokoti Jukola, Kemi Factori, Kemin elinkeinopalvelut ja Kemin kulttuuripalvelut.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös