Noin 450 koululaista hakee mestaruuksia Sauvosaaren laduilta

Sakari Kekki
Simolainen Kerttu Pirneskoski juhli viime vuonna KLL:n mestaruutta15-vuotiaiden sarjassa.

Simolainen Kerttu Pirneskoski juhli viime vuonna KLL:n mestaruutta15-vuotiaiden sarjassa.

Jouni Valikainen

Sauvosaaressa on viikonvaihteessa säpinää, kun Koululiikuntaliitto, Kemin kaupunki ja Karihaaran Visa järjestävät Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot. Paikan päälle tulee noin 450 12–16-vuotista hiihtäjää. Kun mukaan lasketaan huoltojoukot, niin odotettavissa on mukavan vilkas viikonloppu.

Kilpailukeskuksena on Sauvosaaren urheilupuisto. Pisin eli kolmen kilometrin rata lähtee Sauvosaaren urheilukentältä, kiertää uimahallin vierestä Meripuistoon aina sairaalan kulmille saakka ja palaa sieltä Mansikkanokan kautta takasin Sauvosaaren pääkatsomon eteen, missä sijaitsee maalialue.

– Nyt kun rata laskeutuu puiston alaosaan saakka, niin siitä tule vaativampi. Meripuiston ja Mansikkanokan alueelle oli kohtuullisen helppo rakentaa toimiva rata, Karihaaran Visan kilpailuvastaava Jani Vestenius kertoi.

Nousujen yhteismäärä kolme kilometrin radalla on 42 metriä ja korkeusero 12 metriä.

Nuoret ratkovat mestaruudet 12-, 13, 14-, 15- ja 16-vuotiaiden sarjoissa. Lauantaina hiihdetään perinteisellä tavalla ja sunnuntaina jatketaan takaa-ajolähdöllä. Etenemistapa on vapaa.

Suurin osa nuorista hiihtäjistä kilpaili viikkoa aiemmin Hollolassa Hopeasomman loppukilpailussa.

– 16-vuotiaiden sarjassa jaetaan Hopeasommassa SM-mitalit. Muuten hiihtäjät arvostavat KLL:n ja HS-kisat suunnilleen samalle tasolle. Uskon, että Suomen parhaat ovat mukana molemmissa kilpailuissa, Vestenius sanoo.

KLL:n mestaruushiihdoista on odotettavissa menestystä myös paikallisille hiihtäjille. Päällimmäisenä nousevat esiin Kerttu Pirneskosken, Niko Anttolan ja Hanna Niskasen nimet. Kaikkiaan kisassa on mukana yhdeksäntoista Karihaaran Visaan kuuluvaa hiihtäjää.

– He ovat kaikki Karihaaran Visan hiihtäjiä. Meillä on paljon laadukkaita hiihtäjiä, sillä Puijon nuorten SM-kisoista saimme seitsemän mitalia, Vestenius muistutti.

KLL:n mestaruuskisat vaativat hieman myös liikennejärjestelyjä. Meripuistokatu pitää katkaista uimahallin kohdalta torstai-iltana. Rantabulevardia pääsee kisojen aikana ajamaan molempiin suuntiin.

KLL:n kisojen järjestäminen vaatii noin sadan ihmisen työpanoksen.

– Aivan ei oman seuran ihmiset riitä, mutta saamme apuja Simon Kiriltä. Yhteistyö seurojemme kesken on toiminut aiemmissakin tapahtumissa, Jani Vestenius sanoi.

Kemissä järjestettiin edellisen kerran KLL:n mestaruushiihdot 2012. Kisojen yhteydessä nuoret ratkoivat myös sprintin Suomen mestaruudet. Ne kisat toivat Kemiin noin 800 hiihtäjää.

Koululiikunnan mestaruushiihdot on yksi Kemin 150-vuotisjuhlatapahtumista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös