Muistatko 1970-luvun hammaspesutarran? – Merilappilaiset hammashoitajat suunnittelivat uuden

Paikallinen yrittäjä alkoi yhteistyökumppaniksi.

Taina Nuutinen-Kallio
Muistatko 1970-luvun hammaspesutarran? – Merilappilaiset hammashoitajat suunnittelivat uuden

Annica Marjamaa esittelee ideoimaansa hammaspesutarraa.

, Taina Nuutinen-Kallio

1970-1980-luvuilla lapsuuttaan viettäneet muistavat hampaidenpesusta muistuttavan tarran, joka oli liimatti vessan tai kylppärin seinään. "Noköhampaalla vasta on mukava olo, puhdas on jokainen hampaankolo. Kissan harjaa ei näy tässä, kissa on hampaita pesemässä", luki tarrassa, jossa oli kuvattuna eläinhahmoja hammaspesupuuhissa.

Hammashoitaja Annica Marjamaan työpaikalla Syväkankaan hammashoitolassa tarra on edelleen hampaanpesualtaan yläpuolella sijaitsevan peilinreunaa koristamassa. Marjamaa nappasi tarrasta kuvan ja jakoi sen Kemin terveyskeskuksen hammashoitolan Facebook-sivuilla. Kuvaa jaettiin ja se keräsi tykkäyksiä ja kommentteja.

Jossain vaiheessa sosiaalisen median keskusteluissa ilmaan heitettiin ajatus tarran uudistamisesta. Idea jäi kytemään Annica Marjamaan päähän.

–Aloimme piirustustaitoisen työkaverini kanssa suunnitella uutta tarraa. Kemin hammashoitoloiden logossa on hammas, joten ajattelimme, että hahmo voisi olla myös uudessa tarrassa.

Marjamaa sai esimies-portaalta luvan tarran kehittämiseen. Se ei saisi kuitenkaan maksaa juuri mitään.

Marjamaa pyysi yhteistyökumppanikseen kemiläistä yritystä Painatus Äxää, joka sponsoroi ensimmäisten tarrojen painatuksen.

–Ajattelimme, että myöhemmin tarraa voi kuka tahansa tilata Painatus Äxästä.

Painotuoreita hammaspesutarroja jaetaan Kemin liikennepuistossa perjantaina kello 11–14.

Taina Nuutinen-Kallio

Suusairauksien ennaltaehkäisy on tärkeä osa julkisen puolen hammashoitajien työtä.

–Jalkaudumme ihmisten pariin semmoisiin tapahtumiin, joissa on lapsiperheitä. Tapaamme odottavia vanhempia, vanhuksia ja omaishoitajia. Marjamaa kertoo esimerkkejä.

–Ennaltaehkäisy on halvinta panostusta hammashoitoon. Se on satsaus tulevaisuuteen.

Marjamaan mukaan Kemillä on pitkät perinteet suun sairauksien ennaltaehkäisyyn.

–Meillä jo puolivuotiaat kutsutaan hammashoitajan tarkistukseen. Suun terveyden kannalta olennaista aikaa ovat lapsen kaksi ensimmäistä vuotta. Tavat huolehtia hampaista omaksutaan silloin. Kaikilla on mahdollisuus saada terveet hampaat, Marjamaa tuumaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös