Lounais-Lappi

Minne sinä aiot viedä syksyiset vieraasi?

Nina Susi

Olin viime viikolla haasteellisen tehtävän edessä. Kaksi Helsingin herraa helsinkiläisen rouvan kera tulivat vierailulle Kemiin. Oli heidän matkallaan yksi aivan oikea tarkoituskin. He tulivat tänne viettämään sukulaismiehen syntymäpäivää.

Otin tehtäväkseni huolehtia, että vierailla riittää muutakin tekemistä viikonlopun aikana.

Pistin mietintämyssyn päähäni, mutta se ei tahtonut toimia. Kemi markkinoi itseään ympärivuotisena matkailukaupunkina ja hyvä näin. Kemillekin vielä tänä vuonna haastavimmat kuukaudet ovat lokakuu ja marraskuu. Ensi syksynähän pääsee tutustumaan ympärivuotiseen lumilinnaan. Kesä on jo aikoa sitten ohi ja hieno sisäsatama on hiljainen. Lumen ja jään kaupunki voi vaan toivoa, että tulisi lunta ja pakkasta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta eri lumiaktiviteettejä voisi tarjota etelän vieraille. Jo pelkkä ohut lumikerros virkistäisi mieltä.

Lapin valttikortti on luonto, joten aloin laskea aktiviteetteja luonnon varaan. Hylkäsin mielessäni teatterit ja elokuvat, sillä niistä pääsee nauttimaan Helsingissäkin.

Viimein syntyi jonkinlainen toteuttamiskelpoinen ohjelma. Suunnittelin, että kun porukka tulee perjantai-iltana Kemiin, lähdemme tekemään retken Kiikelin laavulle otsalamput päässä ja eväät repussa. Ei pöllömpi idea.

Retken jälkeen voisi saunoa saunomiseen kuuluvien rituaalien kera.

Lauantaina olisi muutama tunti aikaa ennen syntymäpäiviä. Mitä ihmettä sitä keksisi, että hesalaisille jäisi matkasta miellyttävä kuva?

Retkueeseen kuului yksi ruotsin kielen opettaja ja siitä syntyi idea. Aluksi menemme joukolla katsomaan Tornionjoen komeita kuohuja Ruotsin puoleiselle Kukkolankoskelle. Se näky jää varmasti mieleen ja ruotsin kielen opettaja pääsee käyttämään opittuja taitojaan käytännön tasolla. Kukkolankosken jälkeen pitäisi tietenkin käydä Haaparannan kaupoissa. Ikea ei tule kysymykseen, sillä Espoon Ikea on tullut kaikille tutuksi.

Tiesin, että yksi seurueen jäsenistä on ainakin aiemmin työntänyt nuuskaa huuleen. Uskoin, että ilman nuuskakaupassa käyntiä Ruotsi-keikasta jäisi paha maku.

Tähän loppui allekirjoittaneen osuus. Helsinkiläiset olivat suunnitelleet lauantai-illan loppuohjelman aivan itsekseen. He halusivat syntymäpäiväjuhlien jälkeen tutustua Tornion Club Teatriaan sekä siellä esiintyviin Pelle Miljoonaan, Tumppi Varoseen, Ari Taskiseen, Andy McCoyhin ja Sami Yaffaan.

Myönnän, että aivan kaikki suunnitelmani eivät toteutuneet. Aikatauluihin tuli muutama muuttuva tekijä. Toisaalta, kannattaakohan repiä stressiä liian tiukan ohjelman kanssa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös