Lounais-Lappi

Miksi ravintolalaiva Lumikki ei saapunut enää Sisäsatamaan? – yrittäjä huomasi jo ensimmäisenä vuonna, ettei asiakkaita riitä

Pentti Vuosaari
Myynnissä oleva ravintolalaiva Lumikki ei tullut täksi kesäksi Kemin Sisäsatamaan.

Myynnissä oleva ravintolalaiva Lumikki ei tullut täksi kesäksi Kemin Sisäsatamaan.

Jussi Saarela

Kemin Sisäsatamassa kolmena aikaisempana kesänä ollut ravintolalaiva Lumikki on edelleen telakalla Ajoksen satamassa. A-oikeuksin varustetulla laivalla on anniskeltu alkoholijuomia.

Miksi ravintolalaiva Lumikki ei tullut tänä kesänä Kemin Sisäsatamaan, yrittäjä Matti Lumijärvi?

1 Viime syksynä nostin sen maalle ja laitoin myyntiin tämän vuoden puolella. Kyselyjä on tullut ympäri Suomen, mutta ostajaa ei ole löytynyt. Siinä olisi kaikki valmiina ravintolatoimintaa varten terassivehkeitä myöten.

Eikö Kemissä riittänyt asiakkaita?

2 Näin jo ensimmäisenä vuotena, että paikka on vaikea. Silloin minulla jo kadutti, että toin Lumikin Kemiin. Sisäsatamassa oli seitsemän eri ravintolaa kaikkina niinä kolmena kesänä, jotka Lumikki siellä oli. Asiakkaita ei minun mielestäni riittänyt kaikille.

Kemijoen ranta Rovaniemen keskustassa oli vaikea paikka pitää laivaa luonnonolosuhteiden vuoksi. Kuinka kauan Lumikki ehti olla siellä ennen Kemiin tuomista?

3 Seitsemänä kesänä. Ostin laivan vuonna 2008 ja vuoden 2009 kesällä se oli ensimmäistä kertaa ravintolalaivana Rovaniemellä.

Onko alus ajokunnossa?

4 Ei ole. Se on tarkoitettu ravintolalaivaksi. Siinä on moottori, mutta ei potkuria ja peräsintä.

Kuinka paljon ihmisiä mahtuu Lumikkiin?

5 Kattoterassille mahtuu 48, keulaosaan 19 ja sisätiloihin 50 ihmistä eli yhteensä koko laivaan 117 ihmistä.

Minkälaista liiketoimintaa sinulla on nyt?

6 Minulla on täällä Rovaniemellä katujuna Nätti-Jussi. Ajan sitä jo kuudetta kesää. 36-paikkaisella junalla voi käydä kiertoajelulla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös