Lounais-Lappi

Miksi Keminmaassa Torniontien risteyksessä on korkeat lumivallit?

Lukijan kuva
Tämän viikon maanantaina otetussa kuvassa näkyy risteyksen korkea lumivalli Tornion suuntaan.

Tämän viikon maanantaina otetussa kuvassa näkyy risteyksen korkea lumivalli Tornion suuntaan.

Jussi Saarela

Keminmaassa Torniontien (tie 921) ylitys on vaikeaa, kun ajaa Jokisuuntieltä liittymistietä pitkin Tornion suuntaan menevälle moottoritierampille. Molemmin puolin risteystä on korkeat lumivallit, minkä vuoksi kumpaankaan suuntaan ei näe juuri mitään. Erityisen korkeat vallit olivat tämän viikon maanantaina, kun viikonloppuna satoi hirvittävä määrä lunta. Myös sulanmaan aikanakin risteyksessä pitää olla tosi tarkkana huonon näkyvyyden vuoksi.

Lapin ely-keskus vastaa valtion teiden kuten Torniontien huoltamisesta ja kunnat ja sekä yksityiset omista teistään.

Torniontietä huoltavan Lapin ely-keskuksen aluevastaava Johanna Sieppi, miksi risteyksestä ei ole puhdistettu lumia pois?

– Viime viikonloppuna satoi aika reippaasti lunta. Maanantaiaamuna juttelin urakoitsijoiden kanssa, että liittymien lumia pitää poistaa näkemien parantamiseksi. Viikonloppuna tuli lunta varmaan 30–40 senttiä. Kun lumi aurataan tien reunoille, näkymät välillä peittyvät.

Miten usein risteyksiä puhdistetaan?

– Niitä puhdistetaan aina sitä mukaa, kun lumitilat täyttyvät ja näkemät huononevat.

Onko tänä talvena tullut tavanomaisen paljon lunta?

– Kyllä nyt on aika tavallinen lumitalvi. Viime talvihan oli todella luminen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Normitouhua joka ikinen talvi. Pääurakoitsija viivyttää viimeiseen asti lumenpoistokäskyn antamista aliurakoitsijalle. Luonnollisesti sopii ELY-keskukselle, alentaahan se kilpailutuksen urakkahintoja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös