Mikäs ihme sieltä puksuttaa? – höyryjuna vieraili Meri-Lapissa, katso video

Taina Nuutinen-Kallio
Mikäs ihme sieltä puksuttaa? – höyryjuna vieraili Meri-Lapissa, katso video

Höyryjuna vieraili Meri-Lapissa.

Taina Nuutinen-Kallio

Moni merilappilainen hieraisi silmiään keskiviikkona. Raiteillamme puksutteli ihan oikea höyryjuna!

Junaa veti Lokomon höyryveturi, jonka huippunopeus on 95 kilometriä tunnissa. Juna saapui Meri-Lappiin Oulun kautta Nurmeksesta. Se kävi mutkan Torniossa ja Haaparannassa ja palasi Kemin kautta Ouluun.

Höyrykattilaan tarvitaan puuta kymmenen kuutiota sadalle kilometrille. Kun juna lähti aamulla Oulusta Meri-Lappiin kiertueelle oli vaunu täynnä isoja halkoja, jotka kaikki poltetaan matkan aikana.

 

Juna on nurmeslaisen Höyryraide Oy:n omistama. Yrityksen yleishyödyllisen museojunatoiminnan tarkoituksena on rautatiehistoriallisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja alan katoamassa olevan tietotaidon säilymisen edistäminen.

Junan työntekijät ovat rautatiealan ammattilaisia, kuten veturikuskeja. Höyryjunailu on heidän harrastuksensa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös