Mielipide: "Sinkku, varattu vai muuten vaan täällä?" – Lounais-Lapin lukija pohdiskelee Napakymppiä ja sinkkukulttuuria

Jape#77

Alkoi hengessä naurattamaan, kun luin Lounais-Lappi-lehden toimittajan kolumnin uudelleen lämmitetystä Napakymppi-ohjelmaformaatista. Itse aikoinaan seurasin jo 1980-luvulla pikkupoikana kyseistä pariutumisohjelmaa saunan jälkeen joka lauantai-ilta.

Ymmärsin jo silloin seuratessani, että mistä silloin oli kyse, vaikka ikää ei ollut kovinkaan paljon allekirjoittaneella. Kyllä siihen aikaan vähän huvitti, kun sivusta seurasi minkälaisia kokelaita oli sermin toisella puolella, joille herra tai neiti X esitti kysymykset.

Kun nykyään kerran tätä ohjelmaa seurannut niin täytyy todeta, että vanhassa vara parempi. Tavallaan kyllä sen tiesi, miten siinä loppujen lopuksi käy, kun eka jakson näki. Täytyy näin rehellisesti todeta. Eipä silti, ainahan meissä jokaisessa asuu pieni seikkailijaluonne, jolle voi antaa vallan tilaisuuden tullen.

Tosin nykyään tietyissä ikäryhmissä painotetaan paljon ulkonäkökriteereihin ja sosiaalisiin taitoihin. Valitettavasti meillä miespuolisilla nämä kyseiset taidot joillakin on pahasti ruosteessa tai olemattomat. Omalta osaltani taidan kuulua juuri jälkimmäiseen ryhmään.

On tästä on saanut lukea ja kuulla, että suomalainen mies ei puhu eikä pussaa. Ehkä sekin on vaikuttanut paljon, kun on kasvanut rikkonaisessa perheessä, niin siihen on tottunut. Senpä takia olen elänyt koko elämäni ajan yksin tähän päivään asti. Se on asennekysymys.

Jotkut pystyvät elämään ilman toista vuosiakin. Kyllä sitä nuorempana sai kuulla, että ravintoloista aina löytyisi seuraa, mutta valitettavasti kun ei ollut näitä "viinamäen" miehiä niin sitä ei ollut toivottua seuraa. Tästäkin luin hiljattain erään lööppilehden nettisivuilta.

Muitakin samankaltaisia ohjelmaformaatteja on tullut ja mennyt vuosien aikana, joita olen nuorempana seurannut. En kyllä kehtaisi lähteä itseäni naurattamaan, niin epätoivoinen en ole vielä, vaikka ikää alkaakin olla lähempänä keski-ikää.

Kyllä tuolla kylillä on kuulunut jo aivan tarpeeksi juoruja. En halua olla juoruakkojen puheenaihe millään tavalla, vaikka onkin pieni paikkakunta kyseessä, missä olen koko ikäni elänyt.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös