Lounais-Lappi

Matalan kynnyksen pesäpalloilua

Pesäpallon harrastajat kokoontuvat höntsyilemään lajin pariin kaksi kertaa viikossa.

Jouni Valikainen
Matalan kynnyksen pesäpalloilua

Ennen peliä pitää tietenkin lämmitellä. Lyömässä Juha-Matti Laaksonen ja syöttämässä Mika Sankala.

Jouni Valikainen

Ei urheilun tarvitse olla haudan vakavaa. Sitä se ei ainakaan ole merilappilaisten pesäpalloilun harrastajilla, jotka kokoontuvat kaksi kertaa viikossa höntsyilemään Suomen kansallispelin pariin. Pelipaikalle on tosikoilta pääsy kielletty, veitikat voivat osallistua keskiviikko- ja sunnuntai-illan tapahtumiin.

Pesäpalloilijat kutsuvat itseään Pesäpalloharhailijoiksi. Heidän takanaan ei ole yhdistystä tai järjestöä eikä sellaista ole tarkoitus perustaakaan.

–Olemme markkinoineet pelailuamme matalan kynnyksen pesäpalloiluna. Meillä on mailoja, palloja ja räpylöitä, joten kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan, miltä pesis tuntuu, innokas pesäpalloilija Sini Hölttä kertoo.

Kopittelua ennen peliä.

Kopittelua ennen peliä.

Muuttuvilla kokoonpanoilla porukka on pelaillut pesäpalloa jo viitisen vuotta. Yleensä pelaajat kokoontuvat Sauvosaaren hiekkakentälle, mutta jos se on varattu, niin joukkio on siirtynyt Pajarinrannan kentälle.

–Emme tee mitään kenttävarauksia, joten pelaaminen on kaikille ilmaista. Meillä on tietty porukka, joka on mukana hyvin usein ja monesti mukaan tulee uusia pelaajia.

Pesäpalloharhailijoiden sukupuolijakauma on tasainen. Suurin osa pelaajista on täysi-ikäisiä.

–Kaikki pelaajat ovat mukana omalla vastuulla ja omilla vakuutuksilla. Jos vanhemmat antavat luvan, niin nuoremmat voivat tulla myös pelaamaan, Hölttä muistuttaa.

Parhaimmillaan Sauvosaaren hiekalla läpilyöntejä on ollut yrittämässä kolmisenkymmentä pelaajaa; heikon sään vallitessa pelaajia on ollut mukana vain puolenkymmentä.

Harhailijat eivät laske juoksuja, joten voittaminen on kaukana pääasiasta.

–Palot laskemme, jotta pelivuorot vaihtuvat. Jos sattuu läheltä piti -tilanne, se katsotaan etenijän eduksi. Tulkitsemme sääntöjä omalla tavallamme. Yleensä kaikki tuntevat pesäpallosääntöjen perusteet, kun he ovat pelanneet kouluaikoina pesistä, Sini Hölttä kertoo.

Pesäpalloharhailijat kokoontuvat keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Sauvosaaren hiekkakentälle. Sini Hölttä kutsuukin kaikki lajista kiinnostuneet pitämään hauskaa räpylä tai maila kädessä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös