Lounais-Lappi

Kemin Palloseura toi yli 400 päiväkotilasta Junkohalliin – tarkoituksena on saada lapsi liikkumaan ja innostumaan monipuolisesta liikunnasta

Jouni Valikainen, Jouni Valikainen
Kemin Palloseura toi yli 400 päiväkotilasta Junkohalliin – tarkoituksena on saada lapsi liikkumaan ja innostumaan monipuolisesta liikunnasta

PS Kemin Juho Mäkelä ja Toivolan Koivuharjun päiväkodin ryhmäavustaja Kirsi Piipponen ihastelevat Koivuharjun Toivolan päiväkotilasten pelitaitoja.

Jouni Valikainen

Palloseura Kemi Kingsin hyökkääjä Juho Mäkelä pitää lyhyen opastuksen jalkapalloilusta Koivuharjun Toivolan päiväkotilapsille. 5–6-vuotiaat lapsukaiset odottavat malttamattomina, milloin päiväkotitapahtumassa mukana oleva ohjaaja pistää pallon peliin.

Pyöreä nahkakuula kiinnostaa jokaista pelaajaa. Puolustaja ei jää puolustamaan, vaan kaikki säntäävät yhtenä joukkona pallon perään. Maalivahdit pysyvät sentään omilla tonteillaan. Haalarit ja kumisaappaat eivät hidastaneet vauhtia, kun pallo piti saada potkaistua maaliin. Ilo oli vilpitöntä, kun maaliverkko heilahti onnistuneen suorituksen jälkeen.

Lapset nauttivat jalkapallon pelaamisesta; ja liikkumisesta yleensä. Sen aisti jokainen joka kävi katsomassa, kun 433 Kemin päiväkotilasta oli mukana Kemin Palloseuran järjestämässä liikunnallisessa tapahtumassa. Yhtenä kohokohtana oli tutustuminen PS Kemin edustusjoukkueen pelaajiin, jotka olivat mukana vetämässä lapsille erilaisia harjoituksia.

Koivuharjun Toivolan Heinähattujen lastentarhaopettaja Päivi Jäärni ei epäillyt hetkeäkään osallistumisesta tapahtumaan, kun KePS tarjosi liikunnallisen päivän kaikille Kemin päiväkotilapsille.

–Tämähän on oikea elämys meidän lapsille. Liikunnallisen ohjelman lisäksi linja-autokyyti ja paloauton näkeminen lisäsivät hyvää tunnelmaa, Päivi Jäärni kertoi.

Pallopelit ja liikunta kuuluvat päiväkodissa Heinähattujen viikko-ohjelmaan.

–Olemme onnellisessa asemassa, sillä päiväkodissamme on iso liikuntasali. Meidän ryhmämme käyttää sitä erilaiseen sisäliikuntaan kerran viikossa. Pallopelit tulevat ulkosalla mukaan ohjelmaan sitten kun piha sulaa, Päivi Jäärni sanoi.

Kemin Palloseura järjesti päiväkotilapsille samantyylisen tapahtuman noin puolitoista vuotta sitten. Palaute oli niin positiivinen, että se sai jatkoa tänä vuonna. Tapahtuman järjestäminen onnistui usean yhteistyökumppanin avulla.

–Tapahtuman päätarkoituksena on saada lapsi liikkumaan ja innostumaan monipuolisesta liikunnasta. He voivat mahdollisesti myöhemmin tulla mukaan myös seuratoimintaamme, Kemin Palloseuran junioripäällikkö Aleksi Räihä kertoi.

Kemin Palloseuralla on tarjolla alle kouluikäisille lapsille liikunnallinen lapsi/vanhempi-kerho. Kouluikäisille ja harrastajille on omat ryhmänsä. Vanhimmat KePS:n junioripelaajat ovat vuosimallia 2004.

KePS ja OP haastavat lapset liikkumaan ensi kesänä Hippo-futiskoulussa. Futiskoulu on avoin kaikille 5–10-vuotiaille lapsille. PS Kemin kausarihaasteen tapaan koulun lukukausimaksu alenee, mikäli mukaan tulee 400 osallistujaa. Koululaiset kokoontuvat liikkumaan kerran viikossa 12 viikon ajan neljälle eri alueelle.

–Futiskoulu on hyvä paikka kannustaa lasta liikunnan pariin. Siellä opitaan uusia leikkejä, pelejä ja liikunnan perustaitoja, KePS:n puheenjohtaja Pekka Tuomela sanoi.

PS Kemin Hakeem Araba jakoi hymyssä suin lapsille englanninkielisiä peliohjeita.

PS Kemin Hakeem Araba jakoi hymyssä suin lapsille englanninkielisiä peliohjeita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös