Lounasi-Lappi

Lapin Eläkkeensaajat: Eläkeläiset väärä säästökohde

Suunnitelmat saada miljardiluokan säästöjä ikäihmisten hoidon ja hoivan heikennyksistä puhuttivat Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL:n Lapin piirin kevätkokousta.

Kokouksen antamassa julkilausumassa todetaan muun muassa, että samanaikaisesti kun ikääntyneiden köyhyys on lisääntynyt, on olemassa pelko eläkeläisten asumistuen leikkauksista. Näin siitäkin huolimatta, että heidän kotona asumistaan pyritään pitkittämään joskus jopa kohtuuttomasti.

Tähän liittyen myös omaishoitajien asema huolettaa. On esitetty, että he siirtyisivät maakuntien alaisuuteen, pois kunnilta, joilla on ollut mahdollisuus tutustua kuhunkin yksittäiseen tilanteeseen tapauskohtaisesti.

–Nyt ollaan luomassa valtakunnallisia mittareita, joiden perusteella arvioitaisiin omaishoitajien tarve ja tehtävänkuvaus. Eri puolilla Suomea kotona asuvat vanhukset elävät kuitenkin täysin erilaisissa olosuhteissa; varsinkin pitkien välimatkojen Lapissa omaishoitajat saattavat joutua huomattavasti vaativampien haasteiden eteen, kuin etelän taajamissa asuvat. Tämä tulee jatkossakin ottaa huomioon arvioitaessa omaishoitajien tarvetta, työtä ja palkkausta, julkilausumassa todetaan.

EKL:n Lapin piiri tuomitsee jyrkästi kaikki pyrkimykset heikentää eläkeläisten asemaa entisestään, ja muistuttaa että jo nyt hallitus on omilla toimenpiteillään kurjistanut ikääntyneiden tilannetta muun muassa vähentämällä lääkekorvauksia, korottamalla hoitomaksuja ja jäädyttämällä eläkkeitä.

–Hyvinvoiva eläkeläinen on voimavara, ei kulukohde. Eläkeläisten jokapäiväisen ihmisarvoisen elämän tukeminen on parasta säästämistä, huonosti harkitut leikkaukset lisäävät yhteiskunnan kustannuksia. Myös päättäjien tulisi ymmärtää tämä, Eläkkeensaajien Lapin piirijärjestön kevätkokous toteaa julkilausumassaan.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    $ipilä uskovaisena valtaanpäässeenä tuhoaa kaiken..rahat ryöstetään köyhiltä rikkaille!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös