Länsi-Pohjan keskussairaala otti käyttöön ilmoittautumisautomaatit – "Helpolta tämä onneksi vaikutti"

Teija Laurinolli
Länsi-Pohjan keskussairaala otti käyttöön ilmoittautumisautomaatit – "Helpolta tämä onneksi vaikutti"

Lähihoitaja Arja Hiltula opastaa torniolaista Eila Trögiä uudella ilmoittautumisautomaatilla Länsi-Pohjan keskussairaalan aulassa.

Teija Laurinolli

Torniolainen Eila Trög käytti viime perjantaina ensimmäistä kertaa Länsi-Pohjan keskussairaalan uutta ilmoittautumisautomaattia.

–Helpolta ja yksinkertaiselta tämä uusi systeemi onneksi vaikutti, hän sanoi.

Trög tosin sai opastusta lähihoitaja Arja Hiltulalta, joka päivysti vielä viime viikolla sairaalan aulassa avustamassa.

–Palvelu otettiin käyttöön 22. helmikuuta, Hiltula kertoo.

–Tulin röntgenosastolta lainaksi tähän opastustyöhön viikoksi.

Tästä viikosta lähtien automaatilla asiointiin ei enää ole varattu erillistä avustajaa mutta viereisestä neuvonnasta toki saa tarvittaessa apua. Aulaan on sijoitettu kaksi ilmoittautumisautomaattia.

–Väärin tai virheitä niiden kanssa ei voi tehdä, joten rohkeasti vaan. Jos on mikä tahansa ajanvarausaika, ilmoittautuminen on tehtävä tässä, Hiltula sanoo.

–Poikkeus on laboratorio. Se on Nordlabin hoidossa eikä kuulu tähän järjestelmään.

Tunnistautumiseen automaatti tarvitsee viivakoodia. Sellainen löytyy Kela-kortista, ajokortista tai ajanvarauskirjeestä. Jos mitään näistä ei satu olemaan mukana, asiointi sujuu henkilötunnuksen naputtelemalla. Näytöstä saa selkeät ohjeet.

Suomenkielisen palvelun ohella tarjolla on englannin- ja ruotsinkieliset versiot.

Automaatista tulostuvaa paperia on vielä vilautettava isompien poliklinikoiden omilla automaateilla. Esimerkiksi pienillä korva- ja syöpäpoliklinikoilla ei tällaista erillistä viivakoodivilautusta kuitenkaan tarvita.

–Potilaat pyydetään vastaanotolle nimellä. Henkilötietoja ei silti näy aulan automaatista tulevassa paperissa, Hiltula selvittää.

Ajanvarauskirjeisiin on lähiaikoina tulossa uudet ilmoittautumisohjeet.

Automaatti-ilmoittautuminen on ollut jo vuosia käytössä useimmissa sairaaloissa.

Lähihoitaja Arja Hiltula arvioi, että Länsi-Pohjan keskussairaala on ottanut palvelun käyttöönsä viimeisten joukossa.

Asiakas on siksi saattanut aulassa huomauttaa, että systeemi on jo entuudestaan tuttu esimerkiksi Oulun yliopistollisesta sairaalasta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös