Lounais-Lappi

Kuoronjohtaja Jouko Kakosta director cantus. LauluLeideillä Tangokonsertti Sauvosalissa.

Esajuha Posti
Kuoronjohtaja Jouko Kakosta director cantus. 
LauluLeideillä Tangokonsertti Sauvosalissa.

Kuoronjohtaja Jouko Kakko on saanut director cantuksen arvonimen vastikään.

Esajuha Posti

Kuoronjohtaja Jouko Kakko sai joulun alla virallisen kirjekuoren, missä oli ilmoitus saadusta director cantus -arvonimestä 1.12.2017. Kohopainatuksineen olevan virallisen asiakirjan oli allekirjoittanut tasavallan presidentti.

Muistamisen oli laittanut alulle LauluLeidit pitkäaikaisesta kuoron hyväksi tehdystä työstä sekä muista musiikkikasvatuksellisista ansioista.

–Ensimmäistä kertaa elämässäni jouduin laatimaan cv:ni eli ansioluetteloni. Siitä tulikin yllättävän pitkä kun otin huomioon myös koulussa aikoinaan tekemäni musiikkiprojektit, nauraa Kakko.

Director cantus -arvonimi myönnetään yleensä orkesterimuusikoille ja laulumusiikin puolelta kanttoreille ja kuorojen johtajille.

–Kyllä täytyy myöntää, että tunnustus lämmitti sydäntäni suuresti. Pirkko Leskio teki hakemuksen suhteen suuren työn kuoron puolesta ja kiitos myös suosittelijoilleni.

Director cantus Jouko Kakko johtaa LauluLeidien Tangokonsertin ensi lauantaina.

–Tangokonsertti on kytenyt mielessäni jo pitkään ja olen haaveillut sen toteuttamisesta. Aihe oli alun perin eri, mutta katselin Tangomarkkinoita, ja päätin, että tämä toteutetaan nyt, kertoo Elina Kakko.

Tangoja koko konsertti, ja sovitukset ovat pääosin Elina Kakon käsialaa.

–Kokonaisuus muodostaa draaman kaaren ihmisen elämästä. Tangokirjallisuutta selaillessa mietin nimenomaan naisille sopivia lauluja. Kokonaisuutta rakentavat myös Tiina Hoikan lausumat Tommy Tabermanin runot ihmisen elämästä. Runoja on kymmenkunta ja tangoja yhdeksäntoista, paljastaa Elina Kakko. 

Elina on tehnyt myös kuorolaisille stemmalevyt kotiharjoittelua varten, mikä on edistänyt ison ohjelmiston etenemistä.

–Kuorossa on 45 laulajaa, nuorin on 40-vuotias ja vanhimmat 70-vuotiaita. Nostan hattua kuorolaisille, sillä he laulavat koko ohjelmiston ilman nuotteja, tunnustaa nuori director cantus.

Pariskunnalla on sangen hyvä yhteinen musiikillinen näkemys. Paitsi Joukon arvonimestä huolimatta Elina neuvoo puolisoaan.

LauluLeidin konsertissa esiintyvät myös harmonikassa Niko Mäenalanen, viulua soittaa Jenna Ylimäki, kontrabassoa Ilona Kettunen ja rummuissa on Reima Halme.

Kivalo-opiston viihdekuoron konsertti Näiden tähtien alla pidetään Sauvosalissa Kemissä lauantaina 14.4. kello 17.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Onnittelut Joukolle !
    t. Esa Mikkola Vilppula

  • Kati

    Pikkutyttönä joukon kuorossa lauloin Vilppulassa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös