Kemissä kohta viisi kuntosaliyritystä – riittääkö kaikille asiakkaita?

Kemissä kohta viisi kuntosaliyritystä – riittääkö kaikille asiakkaita?

Taina Nuutinen-Kallio Jenni ja hänen miehensä Ville Lammassaari kuntosalityömaalla. Easyfit avataan lokakuussa.

Taina Nuutinen-KallioMeri-Lappi

Kemiin avataan syksyn aikana kaksi uutta kuntosalia. Kuntokeskus Liikku avataan Lapintielle lokakuussa. Easyfit-sali avaa ovensa Prima-talossa loka-marraskuussa.

Näiden lisäksi Kemin keskustassa on kolme kaupallista salia: Kemi Gym , FysioKemi ja Bodycenter.

Keminmaassa toimii kaksi kuntosalia: Keminmaan Kuntosali ja uudehko Pro Am Gym, joka muutti Keminmaahan Kemistä.

Torniossa on tällä hetkellä kolme kuntosaliyritystä, Bodycenter, Hyvä Fiilis ja tänä keväänä avattu Athlete Gym.

Näiden lisäksi myös Haaparannalla on useampi pieni sali ja kaupungeilla sekä urheiluseuroilla on omiaan.

13 vuotta Bodycenterin yrittäjänä toiminut Pekka Erkinantti myöntää, että kilpailutilanne on jännittävä.

– Kuntosalibisneksessä on meneillään rajut rakenteelliset muutokset, hän toteaa.

Bodycenter vastaa kilpailuun uudistamalla Kemin tilojaan.

– Olemme saaneet palautetta, että Bocycenter on profiloitunut liian torniolaiseksi. Haluamme rakentaa kemiläisille kuntoilijoille omannäköisen paikan. BC Kunnon Paikan laitteita uusitaan ja muokataan asiakaspalautteen mukaiseksi. Laitteiden ja painojen täytyy olla laadukkaita.

Erkinantti toteaa, että vaikka kuntosaliyrittäjät ovat kilpailijoita keskenään, on heillä kaikilla yhteinen vastustaja: sohva ja telkkari.

Jari Erkinantti Kemin Bodycenteristä esittelee tiloja: saliremontti aloitetaan tällä viikolla.

Jari Erkinantti Kemin Bodycenteristä esittelee tiloja: saliremontti aloitetaan tällä viikolla.

FysioKemin yrittäjä Heidi Kaprio perusti alun perin kuntosalin fysioterapia-asiakkaidensa kuntoutumisen tueksi. Kuntokeskustoiminta on sittemmin laajentunut. Nyt FysioKemissä on salitoiminnan lisäksi 22 tuntia ryhmäliikuntaa.

– Nyt kun saleja on kohta näin monta, niin mietityttää, voivatko kaikki pärjätä. Tässä voi käydä niin, ettei kukaan pärjää. Jos lasketaan yhteen kaikki kuntosalineliöt, niin jokaista Kemiläistä kohti on yksi neliö, hän pohtii.

Kemin VPK:n tiloissa on ollut kuntosali jo noin parikymmentä vuotta. Viimeiset kolme vuotta siellä on toiminut Kemi Gym.

– Asiakasmäärämme ovat koko ajan nousseet, mutta saa nähdä miten nyt käy. Vaikka periaatteessa kilpailu piristääkin alaa, yrittäjä Ari Uusitalo toteaa.

Ari Uusitalon mielestä on tärkeää, että kuntokeskus tarjoaa ohjausta asiakkailleen.

– Olemme pyrkineet pitämään salimme matalan kynnyksen paikkana. Parasta on nähdä se, kuinka aloittelevat kuntoilijat kehittyvät omatoimisiksi aktiivitreenaajiksi.

Uusitalon mukaan merilappilaisen kuntosalin pitää olla monipuolinen. Kävijöiden ikäskaala on yleensä laaja, kaikille pitää olla tarjolla jotain. Esimerkiksi ikääntyvät ovat oma kävijäryhmänsä, mutta unohtaa ei saa aktiivisia kilpaurheilijoita.

Samoilla linjoilla ovat monet muutkin merilappilaisyrittäjät. Kuntosalin pitää soveltua mahdollisimman monenlaiselle liikkujalle.

Pitää olla laadukkaita laitteita, mutta myös vapaita painoja, joiden nostelu on esimerkiksi palloilulajia harrastavien voimaharjoittelun kulmakivi. Moni kuntokeskus tarjoaa myös ryhmäliikuntaa.

Kemin kuntosalimaailmassa käy kuhina.

Kemin kuntosalimaailmassa käy kuhina.

Keminmaalais- ja torniolaissalien yrittäjiä ei lisääntyvä kilpailu hetkauta. Joulukuussa Keminmaahan avatun Pro Am Gymin yrittäjä Janika Nousiainen uskoo, että jokaiselle keskukselle riittää kävijöitä.

– Meillä käy kuntoilijoita Kemi-Keminmaa-Tervola-Tornio-Kaakamo -akselilta, ja asiakaskunta on laaja. Meillä on kattava ryhmäliikuntatarjonta, hän toteaa.

Keminmaan Kuntosalin yrittäjä Anitta Liikamaa on ollut alalla 15 vuotta.

– En usko, että Kemin uudet salit vaikuttavat liiketoimintaani. Olen kehittänyt salilleni omia juttuja ja teen yhteistyötä esimerkiksi Kivalo-opiston kanssa. Salillani on asiakkaita vauvasta ikäihmisiin.

Hän pitää uusien kuntosalien avaamista Kemiin rohkeana vetona.

– Hieno juttu, mutta kyllä he riskin ottavat. Alkavatko ihmiset vaihtamaan salia, jossa ovat tottuneet käymään, hän pohtii.

Torniolaisen liikuntakeskus Hyvä Fiiliksen yrittäjä Sanna Vanhapiha pitää Tornion kilpailutilannetta hyvänä.

– Jokainen sali on erilainen, ja panostamme erilaisiin palveluihin. Esimerkiksi meillä tarjotaan ryhmäliikuntaa sekä juoksu- ja hiihtokouluja.

Tornion uusin tulokas on entisen sukkatehtaan tiloihin perustettu Athlete Gym.

– Tornion keskustassa on kaksi isompaa kuntokeskusta. Meidän salimme tarjoaa punttisaliharjoittelun lisäksi myös toiminnallista harjoittelua, kertoo yrittäjä Jouni Innanen.

Hänen mielestään kolme salia mahtuu Tornion kokoiseen kaupunkiin.

– Olemme myyneet tuplasti enemmän kulkukortteja kuin mitä odotimme. Todellinen tilanne nähdään tietysti talvella, jolloin ihmiset treenaavat enemmän saleilla.

Kaksi ketjusalia Meri-Lappiin

Kemin loppuvuodesta avattavilla kahdella uudella ketjukuntokeskuksella ovat rakennustyöt parhaillaan menossa.

Kemin Easyfitissä yrittäjänä aloittava Jenni Lammassaari kertoo, että kuntokeskuksesta tulee niin sanottu matalan kynnyksen sali, jossa on kuntosaliharjoittelun lisäksi tarjolla myös ryhmäliikuntaa.

Tavallisten ryhmäliikuntatuntien lisäksi salilla voi kokeilla virtuaalitunteja.

– Meille ei tule esimerkiksi kovin raskaita painoja. Uskon, että merilappilaisille saleille on kaikille oma kohderyhmänsä, Lammassaari toteaa.

Easyfit on kotimainen ketju, jossa kemiläiset Jenni ja hänen miehensä Ville Lammassaari toimivat franchisingyrittäjinä.

Easyfit-ketjun tukea yrittäjät saavat muun muassa koulutuksiin tai markkinointiin.

Kuntokeskus Liikun konsepti on hieman erilainen, sillä pelkällä kuntosalimaksulla ei saa ohjausta, mutta sitä voi ostaa erikseen lisäpalveluna kuntokeskuksen yhteistyökumppaneina toimivilta personal trainer -yrittäjiltä.

Liikussa ei myöskään ole tarjolla ryhmäliikuntatunteja, joita lähes kaikissa muissa merilappilaiskeskuksissa on.

– Panostamme kuntosalilaitteisiin ja painoihin. Ryhmäliikuntatuntien puuttuminen on vahvuus, koska silloin kävijämäärä pysyy tasaisena eikä synny niin sanottuja jumpparuuhkia.

Liikku-yrityksen toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi vertaa Liikkua halpalentoyhtiöihin.

– Henkilökunnan määrä on pieni ja käytämme salin pyörittämiseen teknologiaa. Siten saamme säästöjä, Riihijärvi toteaa.

Easyfit-liikuntakeskuksia on Suomessa 38, Liikku-ketjun saleja yhteensä viisi.

'

Kuntosalikorttihinnat

Athlete gym 39 e

Bodycenter Kemi ja Tornio, 35 e

Easyfit 29,90 e

FysioKemi 45 e

Hyvä Fiilis 39 e

Pro Am Gym 40 e

Kemi Gym 35 e

Keminmaan kuntosali 43 e

Liikku 29 e

Lähde: Kuntosalien nettisivut


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös