Lounais-Lappi

Kemissä jaettiin ilmaisia hampurilaisia

Avajaisista huolimatta Syväkankaan kioskin remontti ei ole vielä ohi. Työt jatkuvat lähinnä sisäkioskin ulkopuolella.

jouni Valikainen
Kemissä jaettiin ilmaisia hampurilaisia

Kioskiyrittäjä Kimmo Lammilla riitti töitä, kun porukka saapui hakemaan ilmaisia hampurilaisia.

Jouni Valikainen

Syväkankaan kioskin yrittäjä Kimmo Lammilla oli hikinen keskiviikon aamupäivä. Asiakkaiden ei tarvinnut sanoa Tankki täyteen -ohjelmasta tutun Sulo Vilenin tapaan, että kun halvalla saa. Nyt niitä sai ilmaiseksi. Siis yli 300 hampurilaista, joka oli kioskin avajaistarjous laajennuksen jälkeen.

Ilmaistarjoilu jatkui vielä seuraavana päivänä hernekeitolla ja lättykahveilla.

Syväkankaan kioskin parkkipaikka oli täynnä autoja ennen varsinaisen tarjoilun alkua. Syväkankaan koululaisetkin olivat löytäneet kioskin hyvissä ajoin.

Ilmaisia lounaita ei ole, vai onko sittenkin?

- Halusimme herätellä ihmisiä tutustumaan uusittuun kioskiin tällaisilla markkinointikeinoilla, Lammi perustelee toimintaa.

Kimmo ja Kristiina Lammin omistaman kioskin remontti alkoi jo viime vuoden puolella.

- Meillä oli melkoinen urakka kioskin uusimisessa, sillä liike oli auki koko remontin ajan. Keittiö on kokonaan uusittu lain vaatimia ilmastointeja ja viemäröintiä muuten. Asiakaspaikkojen määrä nousi 35:stä 82:een.

Kioskin myyntivalttina on tähän saakka ollut grilliruoka.

- Nyt me alamme tarjota arkipäivisin myös laadukkaita lounaita. Kokeneena kokkina toimii Ulla Ruonansuu. Ulla Ruonansuun veli Jorma Olavi ”Jope” Ruonansuu tunnetaan laaja-alaisena taiteilijana.

Remontti ei ole vielä ohi, sillä työt jatkuvat lähinnä sisäkioskin ulkopuolella.

- Rakennamme kioskin yhteyteen terassin sekä uusimme jätekatoksen ja portaat. Kyseessä oli iso investointi, mutta budjetti piti suunnitelmien mukaan. Teimme paljon remonttitöitä myös omin voimin.

Syväkankaan kioski on ollut Lammien omistuksessa vuodesta 1993 lähtien. Vielä silloin se toimi luukkukioskina. Aiemmin kioskin omisti Länsi-Lapin Keuhkovammayhdistys.

Syväkankaan Kioski osti Vuolle Setlementiltä naapurissa sijaitsevan entisen Syväkankaan Toivolan viime syksynä. Rakennus on tarkoitus remontoida hotelliksi. Suunnitelmat talon muuttamiseksi ovat valmiina.

- Vielä emme ole tehneet rakennuksen suhteen paljon mitään, sillä tarkoituksena on saada kioskiprojekti ensin kokonaan valmiiksi. Jonkin verran olemme tarkastaneet talon rakenteita.

Kimmo Lammin mukaan Toivolan muuttaminen hotelliksi ei ole kiinni biodiesellaitos Kaidin tulosta Kemin Ajokseen.

- En ole enää ajatellutkaan, mitä Kaidi tekee. Toivolan remontti alkaa mahdollisesti ensi syksynä, Kimmo Lammi kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös