Jussi Saarela

Yrittäjä Davut Altun on pyörittänyt pian kolme vuotta ravintola Moria Keminmaassa. Hän on tosi iloissaan siitä, että keminmaalaiset ja Keminmaan kunta ovat ottaneet hänet perheineen hyvin vastaan.

Altun tuli kymmenen vuotta sitten Suomeen Turkista. Sen jälkeen hän on ehtinyt pyörittää ravintolaa ennen Keminmaata Torniossa ja Lappeenrannassa. Ravintoalalla 30-vuotias mies on ollut jo 14-vuotiaasta asti eli jo yli puolet elämästään.

– Suomeen tultuani kävin vuoden suomenkielen kurssin ja sen jälkeen olen tehnyt yhdeksän vuotta töitä. Teen pitkiä työpäiviä, nuori mies kertoo.

Altun asuu vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa Keminmaassa.

– Tykkään olla täällä. Lappi on hyvä paikka asua, Lapissa neljä vuotta kaikkiaan asunut yrittäjä sanoo.

Keminmaan liikekeskuksessa toimiva Ravintola Mori laajentaa vuodenvaihteen jälkeen toimintaansa Kemin Valtakadulle VPK-säätiön omistamiin tiloihin. Samassa liiketilassa on toiminut useita ravintoloita vuosien varrella.

– Keminmaan Mori-ravintola on aika suosittu paikka. Ajattelin nyt laajentaa ravintolatoimintaani myös Kemiin. Toivottavasti kemiläisetkin tykkäävät meidän ruuista. Yritämme palvella hyvin ja tehdä hyvää ruokaa.

Yritys on remontoinut ravintolan ja uusinut sen kalusteet. Vuokraisäntä VPK-säätiö uusii ravintolan saniteettitilat vielä ennen aukaisua. Ravintolan ovet aukeavat ensi vuoden tammikuun alussa. Kemiin laajentamisen vuoksi Altun palkkaa pari työntekijää lisää.

Kemin ravintolan valikoima on yrittäjän mukaan laaja. Siellä voi syödä muun muassa pitsaa, hampurilaisia, pihvejä ja salaattia. Ravintolaan tulee erikseen salaattipöytä, josta voi valita salaattiin sopivat ainekset.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös