Lounais-Lappi

Keminmaahan 40 metriä korkea mainostorni – tavoitteena saada torni pystyyn syksyyn mennessä

Jussi Saarela
Keminmaan teollisuuskylään moottoritien läheisyyteen nousee pian uusi mainostorni.

Keminmaan teollisuuskylään moottoritien läheisyyteen nousee pian uusi mainostorni.

Jussi Saarela

Keminmaan teollisuuskylään nousee neljäkymmentä metriä korkea mainostorni ensi syksynä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Suunnilleen saman korkuinen on läheinen Keminmaan K-Citymarketin mainostoteemi. Torni kohoaa Pörhön Autoliikkeen ja Torniontien välissä sijaitsevalle kunnan omistamalle tontille, josta se näkyy Kemi–Tornio -moottoritielle molempiin suuntiin hyvin pitkälle.

– Kunta lähti mukaan käynnistämään tornin pystyttämistä, koska yritykset ovat kyselleet sitä jo vuosia näkyvyyden saamiseksi, Keminmaan kunnan hanke- ja elinkeinokoordinaattori Seppo Selmgren kertoo.

Valaistuun mainostornin kustannusarvio on 150 000–200 000 euroa arvonlisäveroineen. Sen rakentamista ja ylläpitoa varten mukana olevat yritykset ovat perustamassa Keminmaan Pyloni Oy:tä. Yhtiön osakkaiksi tulevat ainakin Keminmaan kunta, Pörhö Kiinteistöt Oy, Vianor Oy ja Neste Tupasvillaa pyörittävä Tornion Rajatähti Oy. Kunta tarjoaa myöhemmin omaa tilaansa paikallisten yritysten mainostilaksi. Kunta on myös valmis luopumaan omasta osuudestaan, jos kiinnostuneita yrityksiä vielä ilmaantuu.

Keminmaan kunnanhallitus päätti tällä viikolla kokouksessaan merkitä kunnalle neljäkymmentä kappaletta Keminmaan Pyloni Oy:n osaketta. Loput kuusikymmentä osaketta merkitsevät yritykset. Kunnan osakkeiden merkintähinta on yhteensä 1 000 euroa ja yritysten yhteensä 1 500 euroa. Mainostornin pystyttämistä varten yhtiö ottaa lainaa. Osakkaat maksavat pääoma- ja hoitovastiketta.

Keminmaan Pyloni maksaa kunnalle vuokraa tontista, jolle tehty kaava sallii mainostornin tekemisen.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Nyt karkaa turistit ja porojen laidunalueetkin menetetään. Entä miten käy vanhusten hoidon, kun tällaisia pystytetään? Ja lapsiperheet.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös