Lounais-Lappi

Kemin yrittäjät palkittiin parhaana jäsenyhdistyksenä – "järjestäytymisasteemme on kolmekymmentä prosenttia"

tuntematon
Kemin yrittäjät palkittiin parhaana jäsenyhdistyksenä – "järjestäytymisasteemme on kolmekymmentä prosenttia"

Tuomo Jäärni tuuletti Helsingissä.

Taina Nuutinen-Kallio

Kemin Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2017 parhaana paikallisyhdistyksenä

Parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä. Alle 500 jäsenyhdistyksen sarjan voitti Kemin Yrittäjät. Yhdistys on nostanut merkittävästi profiiliaan elinkeinoelämän vaikuttajana Kemissä.

Yhdistys toimii yhdyssiteenä yrittäjien ja kiinalaisen Kaidi Finland Oy:n välillä, kun kartoitetaan tulevan biojalostamon alihankintatarpeita.

–Suomen Yrittäjät nosti Kaidi-yhteistyömme pääkriteeriksi, kun se valitsi parasta paikallisyhdistystä. Se on ollut kuitenkin vain yksi tekijä. Olemme tehneet paljon muutakin, korostaa Kemin Yrittäjien puheenjohtaja Tuomo Jäärni.

Kemin Yrittäjillä on 218 jäsentä yksinyrittäjistä isompiin yrityksiin. Yhdistyksellä on kiinteä toimipiste ja yksi palkattu toimistotyöntekijä.

–Järjestäytymisasteemme on noin kolmekymmentä prosenttia. Se on samaa luokkaa muun maan järjestäytymisasteen kanssa, Jäärni kertoo.

Vaikka mukana on paljon aktiivisia toimijoita, mukaan mahtuu vielä.

Yhdistys kuuntelee tarkalla korvalla jäsenien mielipiteitä. Viimeaikoina jäsenille on järjestetty paljon erilaisia koulutuksia. Viime vuonna yhdistys järjesti koulutuksia esimerkiksi kirjanpidosta ja talouslukutaidosta sekä kiinankielestä ja -businesskulttuurista. Lisäksi paikallisyhdistys on markkinoinut Suomen Yrittäjien ja Lapin Yrittäjien koulutuksia ja webinaareja ja järjestänyt infotilaisuuksia.

–Järjestämme myös virkistystoimintaa, jossa on mahdollista verkostoitua. Esimerkiksi vasta vierailimme Kärppien pelissä.

Meri-Lapissa yrittäjillä on joka kunnassa oman yhdistyksensä, jotka ovat järjestäneet vuosittain yhteiset vuosijuhlat. Viime juhlista puuttuivat vain Tornion yrittäjät.

–On tärkeää tehdä yhteistyötä kuntarajojen yli. Olemme samaa aluetta ja painimme samanlaisten asioiden parissa, pohtii Jäärni.

Suomen Yrittäjillä on 393 paikallisyhdistystä ja 62 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Puheenjohtajapäivillä Helsingissä lauantai-iltana. Kemin Yrittäjät ylsi finaaliin myös toisessa sarjassa: Vuoden Vaikuttajassa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös