Lounais-Lappi

Kemin vuoden yrittäjänainen on unelma-ammatissaan – kampaamoyrittäjä Sari Ylimartimo on työskennellyt parturi-kampaajana jo 33 vuotta

Jussi Saarela
Yrittäjä Sari Ylimartimon asiakkaana on käynyt jo kuusitoista vuotta keminmaalainen Katja Soronen. Asiakkuus alkoi siitä, kun Ylimartimo teki Soroselle hääkampauksen.

Yrittäjä Sari Ylimartimon asiakkaana on käynyt jo kuusitoista vuotta keminmaalainen Katja Soronen. Asiakkuus alkoi siitä, kun Ylimartimo teki Soroselle hääkampauksen.

Jussi Saarela

Kemin Yrittäjänaisten vuoden 2018 Yrittäjänainen on parturi-kampaamo Elmerin yrittäjä Sari Ylimartimo. Hän aloitti alalla vuonna 1985 ja vuonna 1990 hän perusti oman yrityksensä.

Aluksi hän pyöritti yritystään kotikylällään Simon Maksniemessä ja siirsi vuonna 2000 yritystoiminnan Kemiin. Nykyinen liiketila sijaitsee Keskuspuistokadulla, johon on keskittynyt paljon muitakin parturi-kampaamoja. Ylimartimo pitää sitä kuitenkin hyvänä asiana, koska keskittymä houkuttelee asiakkaita.

Alalla 33 vuotta jo viihtynyt Ylimartimo aikoo työskennellä niin kauan, kun asiakkaita ja terveyttä riittää. Hän on viihtynyt työssään hyvin.

– Töihin on ihana lähteä. Toki meillä jokaisella on joskus päiviä, jolloin ei haluttaisi oikein töihin lähteä. Olen ihan pikkutytöstä lähtien halunnut kampaajaksi. Olen aika onnekas, että olen saanut tehdä tätä työtä.

Asiakkaita parturi-kampaamo Elmerissä käy noin sadan kilometrin säteellä ja välillä kauempaakin. Etelä-Ruotsissa asuu kaukaisin vakioasiakas, joka käy Kemin vierailullaan muutaman kuukauden välein aina laitattamassa hiuksensa kuntoon. Kilpailua asiakkaista alalla riittää hyvin.

– Kilpailua tällä alalla on. Trendejä pitää seurata.

Tällä hetkellä Ylimartimo työskentelee yksin, mutta hän haaveilee, että voisi vielä joskus työskennellä yhdessä useamman saman alan yrittäjän kanssa samassa tilassa. Se olisi hänen mielestään järkevää ammatillisessa mielessä ja myös kulujen jakamisen kannalta.

Ylimartimo on valittu myös Kemin Yrittäjänaisten ensi vuoden hallitukseen. Muut vuoden 2019 hallituksen jäsenet ovat Mervi Nurminen (puheenjohtaja), Tiina Anttila, Maarit Rantakupari, Anne Juopperi, Susanna Niskala-Sorsa, Mervi Anttila, Anne Tapio ja Anu Grönlund.

– Kemin Yrittäjänaisissa toimiminen ja verkostoituminen on ollut tosi antoisaa. Olen ollut siinä aktiivisesti mukana kuusi vuotta, joista viisi vuotta olen ollut hallituksessa. Yhdistystoiminnassa kannattaa ylipäätään yrittäjien olla mukana, koska se on antoisaa ja mukavaa.


Kommentit (1)

  • ASIAKAS

    Onneksi Olkoon Sari !! Paras kampaamo Kemissä

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös