Jussi Saarela

Kemin kaupunki on jakanut Mansikkanokan asemakaavan muutoksen alueen useampaan osa-alueeseen, koska kaava-aineistoon pitää saada lisäselvityksiä valmisteluaineistoon saatujen lausuntojen sisältöjen vuoksi. Asemakaavan muutoksen ehdotukseen pääsi nyt vain Mansikkanokan matkailutoimintojen kasvutarpeet ratkaiseva alue (osa-alue 1a). Sauvosaaren urheilupuisto, Mansikkanokan puisto rajautuen Ulenin venesatamaan ja merialuetta (osa-alue 1b) sekä osa Selkäsaaresta, Pikkuleton saari ja merialuetta (osa-alue 2) jäivät pois ehdotusvaiheessa.

Kemin kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan esittää Mansikkanokan osa-alue 1a:n asemakaavan muutosta kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

– Asemakaavan muutos jaetaan ainakin kolmeen osaan. Myöhemmin selviää moneenko osaan. Luontoselvitystarpeiden ja alueen laajuuden vuoksi päädyimme ottamaan palasia kerrallaan akuuteista asioista päätöksentekoon, Kemin kaupungin suunnittelupäällikkö Jani Hiltunen kertoo.

Hiltusen mukaan nyt tehtävän kaavamuutoksen jälkeen Mansikkanokalle tulee lisää rakennusoikeutta ja tontteja, mikä antaa alueelle rakentamismahdollisuuksia muille matkailualan toimijoille kaupungin matkailuyhtiön Kemin Matkailu Oy:n lisäksi. Matkailualan toimijat ovat osoittaneet kiinnostusta aluetta kohtaan. Keväällä alueen lippulaivaksi valmistui Kemin Matkailun ympärivuotinen lumilinna.

– Mansikkanokan asemakaavan muutoksen tarkoitus on vahvistaa matkailun toimijoiden mahdollisuuksia rakentaa alueelle rakennuksia matkailun monimuotoisuuden ja ympärivuotisuuden toteutumiseksi alueella tulevaisuudessa, Hiltunen tiivistää.

Kaavamuutos mahdollistaa myös kelluvaa rakentamista alueelle, mutta vähemmän kuin luonnosvaiheessa suunniteltiin.


Kommentit (1)

  • Atlet

    Matkailullisesti hieno asia oli vaunualue Mansikkanokalla. Nykyinen kuonakenttä sen tilalla järkyttävä. Rannassa olevat valkoiset työmaakopit samaa sarjaa, purkuun!!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös