Lounais-Lappi

Kemin kilpaveneet Hebeä kiertämässä ­– viikonloppuna kaksipäiväinen regatta

Pentti Hedberg
Perämerellä purjehdittiin kilpaa.

Perämerellä purjehdittiin kilpaa.

Pentti Hedberg

Kemin Työväen Pursiseuran lipun alla purjehtinut H-vene Ecstacy on voittanut viikonvaihteessa Kemin edustan merialueella kisaillun köliveneiden Heben kierron.

Veneen miehistönä olivat Tero Heikkinen ja Jan-Erik Wiens.

Mukaan ilmoittautui viisi venekuntaa Kisa käytiin perinteiseen tapaan takaa-ajokilpailuna. Reitti kulki Purjehduskeskuksen starttilinjalta pääosin väyliä noudattaen ja reimarit oikein ottaen Ajoksen ulkopuolella sijaitsevalle Heben merimerkille ja takaisin. Tuulen voimakkuus oli noin 10 metriä sekunnissa.

Tasoituskertoimet määräsivät lähtöjärjestyksen : kertoimiltaan pienimmät ja hitaimmat lähtivät ensin.

Kertoimiltaan suuremmat ja nopeammat suuntasivat tasoitusten määrittelemien aikaeroin takaa-ajoon. Kisan voittaja oli ensimmäisenä maalilinjan ylittänyt vene.

Ecstacyn kippari Tero Heikkinen kertoi, että varsinkin luoviosuudet sujuivat hyvin ja loivat perustan sille, että vene ehättäytyi maaliin ykkösenä.

Ensi viikonvaihteessa vuorossa on 2-päiväinen Kemin regatta.

Heben kierto: 1) Ecstacy, Tero Heikkinen, Jan-Erik Wiens KTPS, 2) Tuulia, Pertti Reinikainen, Jyri Taskila KePS. 3) Gala, Sakari Saviaro, Mika Ahonen, Tiina ja Carl Hansen KePS, 4) Justina, Erkki Puuperä, Jarkko Uurasmaa KePS, 5) Claudia, Hannu Mäntynen, Aleksi Jormalainen KePS.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös