Tiina NousiainenKemi

Jääkäriprikaati järjestää heinäkuussa palveluksen aloittaneille varusmiehille sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuden Kemissä.

Valan vannovia tai sotilasvakuutuksen antavia alokkaita on noin 1000. Valatilaisuutta seuraamaan odotetaan saapuvan noin 4500 alokkaiden omaista.

Valtateillä E4 (E75) Rovaniemelle ja E8 Oulun suuntaan sekä Kemin alueella kannattaa varautua liikenneruuhkiin valapäivän 12.8. aamuna ja iltapäivällä kello 15 jälkeen.

Liikenteen ohjauksesta huolehtivat Puolustusvoimat.

–Pysäköinti ja liikenne Kemin sisäsatamaan (Kauppakatu- Luulajantie - Uimahalli -Urheilukatu) on kielletty perjantai-illan ja lauantai-illan välisenä aikana Puolustusvoimien valatilaisuuden vuoksi. Sotilaat ja kalusto poistuvat pääosin lauantai-illan aikana, jolloin liikenne normalisoituu sunnuntaiksi, Kemin kaupungin kehittämiskoordinaattori Oili Ruokamo kertoo.

Kaupunki toimittaa vessoja alueelle vastaamaan 5000 vieraan tarpeita.

–Olemme saaneet matkailuoppaita Kemin kaupungin infopisteeseen, joka sijoitetaan Joulupukin satamakonttorin ja aittojen läheisyyteen. Pisteessä on jaossa MyKemi-lehti, karttoja ja Kemin ilmapalloja sekä suullista tietoa Kemistä.

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukijana toimii Kemin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Teija Jestilä.

Katselmuksen suorittaa Jääkäriprikaatin komentaja eversti Jyrki Kaisanlahti ja paraatijoukkoja komentaa Jääkäriprikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Reima Vanhanen.

Lapin sotilassoittokunnan Suomi 100 vuotta puistokonsertti Meripuiston lavalla

Valan jälkeen Lapin sotilassoittokunta esittää Suomi 100 vuotta puistokonsertin Meripuiston lavalla. Konserttiin on vapaa pääsy.

–Lauantaina Täikön torilla on myös Kalotin vahvin mies -kisat. Tämän vuoksi tori on suljettu muilta toiminnoilta, Ruokamo muistuttaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös