Lounais-Lappi

Kemin Hyvinvointiasema pian auki – viisi naisyrittäjää siirsi yrityksensä Kemin vanhan asemarakennuksen tiloihin

Jussi Saarela
Yhteisöllisyys sai viisi naisyrittäjää siirtämään yritystoimintansa samon katon alle Kemin vanhaan asemarakennukseen. Elina Kakko (vas.) pyörittää rakennuksessa Pro VitalHarmoniaa ja Oili Ruokamo Kemin Joogastudiota.

Yhteisöllisyys sai viisi naisyrittäjää siirtämään yritystoimintansa samon katon alle Kemin vanhaan asemarakennukseen. Elina Kakko (vas.) pyörittää rakennuksessa Pro VitalHarmoniaa ja Oili Ruokamo Kemin Joogastudiota.

Jussi Saarela

Kemin asemanseutu jatkaa nousemistaan uuteen kukoistukseen. Hiljattain siellä aloitti ravintola- ja matkailutoimintaa kunnostetuissa vanhoissa rakennuksissa. Tämän viikon lauantaina Kemin vanhan asemarakennuksen pintaremontoiduissa tiloissa avaa ovensa Kemin Hyvinvointiasema, joka muodostuu viidestä jo ennestään toimivasta, naisten pyörittämästä hyvinvointipalvelualan yrityksestä. Vanhaan asemarakennukseen jää edelleen junamatkustajien käyttöön odotustila.

Lauantaina aukeaa myös Aseman joulupuisto, jossa järjestetään "yhteisöllinen tapahtumakuukausi" joulukuussa.

Oili Ruokamo avaa Kemin ensimmäisen pelkästään joogan keskittyvän studion rautatieaseman yläkertaan.

– Jooga on ollut minulle tärkeä harrastus koko elämäni ajan. Haluan tarjota myös merilappilaisille mahdollisuuden monipuoliseen joogaamiseen.

Ruokamo jää vuodenvaihteessa pois Kemin kaupungin kehittämiskoordinaattorin työstä. Hän on sivutoimisesti ohjannut joogaa yksityisyrittäjänä jo useita vuosia ja kouluttautunut joogaopettajaksi 2015. Ajatus kokopäiväisestä joogayrittäjyydestä kyti Ruokamon mielessä pitkään ennen kuin hän uskalsi ryhtyä toimeen.

– Ajattelin, että omistautuminen joogalle tekee hyvää sekä minulle että muille. Toivon, että joogastudio houkuttelee tunneille myös sellaisia, jotka eivät ole aiemmin tutustuneet lajiin. Joogassa korostuvat vahva keho ja mieli – niitä molempia tarvitaan hektisen arjen keskellä.

Ruokamon lisäksi Kemin Joogastudion tuntien vetäjänä toimii muitakin joogaopettajia.

Studion erikoisuus on insinöörijooga, joka sopii Ruokamon mukaan hyvin seutukunnan runsaslukuisalle insinöörijoukolle kuntoilumuodoksi pään ja niskanseudun kuntouttamiseksi.

Elina Kakon Pro VitalHarmonia on erikoistunut hyvinvointi- ja koulutuspalveluihin. Yrityksen slogan on "mahdollisuutena vitaalinen ja harmoninen elämä", joka kertoo sen toiminnan ja työskentelyn tavoitteista. Kakko keskittyykin työssään nimenomaan asiakkaan harmonisuuteen ja vitaalisuuteen.

– Tarjoan erilaisia kehollisia terapioita ja henkiseen kasvuun liittyviä palveluja. Osaan työskennellä ihmisen kanssa aika monella tasolla.

Kakon leipä tulee pääasiassa laulunopettajan töistä ja hän tekee myös jooganopettajan töitä.

Riikka Ojala on puolestaan keskittynyt tunnevyöhyketerapiaan eli psykologiseen vyöhyketerapiaan. Hän aloitti yritystoimintansa neljä vuotta sitten Keminmaassa ja jatkaa yrityksensä pyörittämistä nyt Kemin Hyvinvointiasemalla. Tunnevyöhyketerapiassa huomioidaan fyysisyyden lisäksi ihmisen elämänkaari ja perimä kaikkine tunnekokemuksineen.

Heidi Anttilan Pieni Hiushuone on erikoistunut parturi-kampaamopalveluiden lisäksi ekokampaamopalveluihin. Lisäksi hän myy luonnonkosmetiikkaa. Kosmetologiksi tässä kuussa valmistuva Anttila laajentaa pian yrityksensä palveluja myös kosmetologiapalveluihin.

Yrityksen yhteydessä toimii myös Käsityö ja Tuliaismyymälä, joka myy paikallisten käsityöläisten tuotteita.

Nina Mömmö-Koskiniemen Sileätkivet on erikoistunut psykoterapiaan, seksuaaliterapiaan ja työnohjaukseen. Mömmö-Koskiniemi pitää yrityksensä avajaiset myöhemmin joulukuussa.


Kommentit (2)

  • Juha Marttila (roi)

    taas tämä Kakon nimi.. Kuinka typerää toimintaa…että jonnekin Kemiin pitää vuosi vuodelta valita joku ‘kuninkaallinen’.. Ettekö te kemiläiset ennää muuta saa aikaan. Järkevää sellaista.

  • Asiakas

    Riikka Ojala. Ei Riitta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös