Lounais-Lappi

Kemi saa apua elävöittämiseensä Englannin suunnalta

Redstrike Groupin verkostoista voi olla jatkossa apua kaupungin jalkapalloilun ja matkailun kehittämisessä.

Nina Susi
Redstriken toimitusjohtaja Mike Farnan luovutti Cardiffin pelipaidan  Kemin kaupunginjohtajalle Tero Nissiselle maanantain tiedotustilaisuudessa Kemin Digipoliksessa.

Redstriken toimitusjohtaja Mike Farnan luovutti Cardiffin pelipaidan Kemin kaupunginjohtajalle Tero Nissiselle maanantain tiedotustilaisuudessa Kemin Digipoliksessa.

Jussi Saarela

Kemin kaupunkikuva voi kehittyä tällä viikolla julkaistun uuden jalkapallon toimintamallin ansioista. Kemiläisen jalkapalloon paljon nyt panostavan kaupallisen markkinointiyhtiön Redstrike Groupin mukana kaupunkiin voi pitkässä juoksussa tulla investointeja jalkapalloilun ja majoitustoiminnan olosuhteiden parantamiseen.

Englantilainen yhtiö on mukana kaupungin jalkapalloilun taustalle perustetussa Kemi Football Oy:ssä, joka kilpailuissa toimii nimellä Kemi City FC. Redstrike voi hyödyntää kansainvälisiä kaupallisia yhteyksiään ja mittavia verkostojaan jalkapallo-osaamisessa Kemin hyväksi.

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen sanoo, että jalkapalloilun pyhätön Sauvosaaren urheilupuiston puitteita parantavia investointeja varten on tarkoitus löytää yksityistä sijoitusrahaa Redstrike Groupin kautta.

– Tällä yhteistyöllä koitamme löytää myös sellaisen ratkaisun, että Redtstriken verkostosta tulevat investorit kiinnostuisivat sijoittamaan olosuhteisiin täällä Kemissä.

Nissinen toivoo investointeja myös Kemin matkailuun uuden yhteistyön kautta. Lappi on suosittu matkailupaikka brittien keskuudessa ja kansainvälisestikin.

– Redstriken verkostossa on tahoja, jotka investoivat mielenkiintoisiin matkailuhankkeisiin ympäri maailman.

Kaupungin uuteen jalkapallon toimintamalliin sisältyy akatemiatoimintaa, joka tarvitsee hyvien harjoitteluolosuhteiden lisäksi majoitustiloja jatkossa. Kaupunki omistaa Sauvosaaren urheilupuiston vieressä valmiiksi kaavoitetun hotellitontin, jossa se mielellään näkisi uuden hotellin joskus tulevaisuudessa.

Redstrike on erikoistunut maailmanlaajuiseen jalkapalloakatemioiden kehittämiseen. Tavoitteena on, että akatemiatoiminnassa on tämän vuoden loppuun mennessä tuhat juniori-ikäistä jalkapallon ja futsalin harrastajaa.

Kaupunginjohtaja toivoo, että lähikuukausina olisi jotain uutta kerrottavaa myös majoitustoiminnan ja turismin kehittämisen saralla.

Redstriken toimitusjohtaja Mike Farnan sanoo, että yhtiö haluaa olla mukana koko kaupungin kehittämisessä.

– Kemin jalkapalloilulla on pitkä historia, mutta viime vuonna se koki romahduksen edustustasolta alasarjoihin. Meille esiteltiin mahdollisuus olla mukana tulevaisuuden rakentamisessa ei pelkästään jalkapallossa, vaan koko tämän hienon kaupungin kehittämisessä. Haluamme tuoda oman asiantuntemuksemme ja kokemuksemme kaupunkiin.

– Tavoitteena on rakentaa seurasta yksi suurimmista koko Suomessa, toimitusjohtaja Farnan jatkaa.

Saman sateenkaaren alle

Kemiläisessä jalkapallossa siirryttiin uuteen aikaan maanantaina, kun Kemi City FC:n perustaminen julkistettiin ja kerrottiin sen kunnianhimoisista visioista. PS Kemi Kings ry:n paikan Kolmosessa ottavan uuden seuran viisivuotisstrategiassa tavoitteena on Veikkausliiga ja europelit.

Saman ”sateenvarjon alle” tulevat FC Kemin futsal ja Kemin Palloseuran junioritoiminta. Niin jalkapallossa kuin futsalissakin aloitetaan laajamittainen akatemiatoiminta, jonka tavoitteena on kerätä lajien piiriin tämän vuoden loppuun mennessä tuhat junioria.

Futsalissa tavoite on jo ensi kaudella mestaruus ja europelit. Lisäkipinää kauteen tulee paikallisotteluista, kun Tornion Palloveikot juhli lauantaina nousua futsal-liigaan.

Seuran taustayhtiöksi on perustettu Kemi Football Oy. Siitä omistavat 60 prosenttia kemiläisessä jalkapallossa pitkään pelaajana ja taustajoukoissa toiminut Arto Hakala ja englantilainen Mark Tivey, joka on viimeiset kymmenen vuotta ollut pelaaja-agenttina.

Englantilaisella kaupallisella markkinointiyhtiöllä Redstrike Groupilla on yhtiöstä 40 prosentin osuus.

Redstrike ei investoi hankkeeseen rahaa, vaan tarjoaa uudelle seuralle osaamistaan, kokemustaan ja verkostojaan niin markkinoinnissa kuin myös urheilullisella puolella.

Redstrike on erikoistunut maailmanlaajuiseen jalkapalloakatemioiden kehittämiseen ja uusi kemiläisseura pääsee osaksi tätä verkostoa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös