Käsityön taitajien näyttely Simossa

Tuulikki Kourilehto

Tuulikki Kourilehto

Kivalo-opiston Simon kunnan alueella toimivien käsityöpiirien kevätnäyttely järjestettiin Simon kunnanvirastolla maaliskuun viimeisenä sunnuntaina.

Esillä oli käsityöpiireissä valmistuneita käsitöitä, muun muassa neuleita, huovutuksia, savitöitä, maalattua posliinia, revinnäistöitä, hardanger-kirjontaa, makramee-töitä, kudonnaisia, seinävaatteita, puutöitä ja grafiikkaa. Pajusta ja risuista tehdyt eläimet olivat näyttävästi esillä. Paikalla oli myös kädentaitajia antamassa käsityönäytöksiä.

Näyttely oli luonnollisesti ainoastaan pieni kattaus siitä, mitä käsityöpiireissä tehdään. Kaikki eivät halua töitään näyttelyyn.

Isojen töiden kuljetus yhden päivän näyttelyä varten vaatisi paljon vaivannäköä.

Kivalo-opistossa toimii Simon kunnan alueella toimipaikat Maksniemessä, Simonkylällä, Simoniemessä, Ylikärpässä ja Simon asemalla.

Simon opintopiireissä opettavat Kyösti Miettinen, Riitta Arola, Maila Romppainen, Vuokko Lammassaari, Anne Anttila, Tiina-Riitta Böök, Markku Jakovlev ja Leena Hietala.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös