Kalevi Heikkinen haluaa pitää Kemin Innon Ajoksessa omistaman lomapaikan kunnossa

Jouni Valikainen
Kalevi Heikkinen käy keilaamassa Kemin keila- ja tennishallilla lähes päivittäin. Joskus jopa parikin kertaa päivässä.

Kalevi Heikkinen käy keilaamassa Kemin keila- ja tennishallilla lähes päivittäin. Joskus jopa parikin kertaa päivässä.

Jouni Valikainen

Kemin Innon entisen pitkäaikaisen puheenjohtajan Kalevi Heikkisen oma urheilu-ura alkoi 1949 Innon painisalilla jatkuen jalkapallon parissa vuoteen 1980, jolloin päättyi 10 vuotta kestänyt jaoston johtaminen.

Nyt Kalevi Heikkisen päiväohjelmaan kuului aamupäivällä työn omaiset askareet ja iltapäivällä Kemin keila- ja tennishallilla tunnin keilatreeni. Tänään illalla on vielä edessä seuraottelu. Kaatoja tulee miehen mukaan kuulema harvakseltaan, aukkoja helpommin. Pelikaverit voisivat olla toista mieltä.

– Keilailu olisi pitänyt aloittaa paljon aiemmin, tällä iällä uuden omaksuminen on tosi vaikeaa. Nyt olen heittänyt kahdeksan vuotta. Kilpailtua tulee harvakseltaan, Kalevi Heikkinen sanoo.

Heikkinen ehti toimia yleisseura Kemin Innon puheenjohtajana 18 vuotta. Hänen pestinsä päättyi Innon satavuotisjuhlaan vuonna 2007.

– Koko juhlavuosi oli seuralta iso ponnistus. Seuran 100-vuotishistorian julkaisu, pääjuhla, valokuvanäyttelyt sekä luentosarjat olivat yksi iso kokonaisuus. Niihin oli helppo lopettaa puheenjohtajan pesti, Heikkinen naurahtaa.

Heikkinen jätti Kemin Innon seuraajalleen Kimmo Arstiolle hyvässä kunnossa. Into oli sekä urheilullisesti että toiminnallisesti näkyvästi esillä Heikkisen puheenjohtajakaudella.

– Usean muun seuran toiminta alkoi hiipua jo 1970-luvulla. Innossa sama ilmiö on koettu viime vuosina. Meillä on ollut jokaisessa lajissa vahvoja persoonia, jotka ovat pitäneet lajiaan ja samalla koko seuraa hyvin esillä. Sitä mukaa kun heistä on aika jättänyt niin toiminnan hiipuminen on alkanut. Nuoret kyllä liikkuvat ja ovat aktiivisia, mutta heitä on vaikea sitouttaa seuratoimintaan, Heikkinen kertoo.

Kemin Into on urheilun yleisseura. Se on ollut myös Heikkisen mieleen.

– Eri lajeissa tapahtuu nousuja ja laskuja, mutta harvoin samanaikaisesti. Nyrkkeily, jalkapallo ja koripallo ovat meillä hiipuneet, mutta esimerkiksi keilajaoston toiminta on aktivoitunut hyvin ja se on aloittanut keilakurssin pyörittäminen nuorille. Seura on saanut uusia innokkaita keilaajia, Innon veteraanijaoston puheenjohtajana ja peräti 35 vuotta johtokunnan jäsenenä toiminut Kalevi Heikkinen sanoo.

Kalevi Heikkinen täyttää ensi sunnuntaina 80 vuotta. Hän pitää juhlat kokonaan Kivikolla osoitteessa Katiskonkatu 10:ssä. Ystävät ja tuttavat ovat tervetulleita kahville.

Syntymäpäivät on osa vuonna 1994 alkanutta projektia, kun Kemin Into osti Ajoksen lomapaikan Työväen Lomakeskus r.y:ltä.

– Hannukselanrannan lomapaikasta on enemmän kuluja kuin tuottoa eli se on rasite seuran taloudelle. Haluan kuitenkin, että paikka pidetään kunnossa ja sen palvelutasoa parannetaan, jotta nuorten leirit voisivat jatkua siellä tulevinakin vuosina. Mahdollisten lahjojen tilalta haluaisinkin, että juhliin tulevat vieraat kartuttaisivat Kemin Innon tiliä FI7110613000604205 , joka on pyhitetty Hannukselanrannan remontointiin. Olen luvannut ripustaa taulun Hannukselanrantaan, jossa näkyy lahjoittajien nimet.

Hannukselanrannassa riittää halukkaille työmaata. Veteraanijaosto on ollut innokkaasti mukana paikan remontoinnissa, mutta ikä alkaa rajoittaa joitakin työtehtäviä.

– Ihmisillä on omat kiireet, joten yleinen talkoopyyntö ei tahdo toimia. Yksittäisen tehtävän anto yhdelle talkoolaiselle tai ryhmälle tuo paremman tuloksen.

Hannukselanrantaa on remontoitu vuosien saatossa. Remontti jatkuu edelleen

– Olemme vaihtaneet saunamajan ikkunat ja valaistuksen, sekä pellittänyt kahden rakennuksen katot lahjoituksena saaduilla purkupelleillä. Portaat uusittiin ja rungot tehtiin vanhoista ratapölkyistä. Lomapaikka on myös liitetty kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon yhdessä naapurina olevan rakentajien majan kanssa. Nyt tavoitteenamme on kunnostaa parakin päädyssä olleesta talonmiehen asunnosta ruokapalvelua varten toimiva leirikeittiö, Kalevi Heikkinen kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös