Janne Salmela pitää TIHC:n ja Lämäreiden yhteistyötä onnistuneena – TIHC:n juniorit ottelumatkalle Saksaan

”Nousu Suomi-sarjaan on ainoa tavoite.”

Teemu Kvist
Janne Salmela pitää TIHC:n ja Lämäreiden yhteistyötä onnistuneena – TIHC:n juniorit ottelumatkalle Saksaan

Janne Salmela (vas.) pelaa ensimmäistä kertaa elämässään TIHC:n paidassa.

Tapani Juusola

Kemin Lämäreiden kasvatti ja Lämäreiden edustusjoukkueen pitkäaikainen tähtipelaaja Janne Salmela, 35, nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa Tornion IHC:n paidassa.

Syynä on Lämäreiden ja TIHC:n yhteistyö jossa alueen kaikki voimat keskitettiin täksi kaudeksi yhteen edustusjoukkueeseen.

– Yhteistyö on toiminut hyvin, ja niin se pitää mennäkin. Varsinkin A-junioreiden pelaaminen Mestiksessä on hienoa, Salmela sanoo.

Lämärit ja TIHC pelaavat yhteistyössä Rovaniemen Kiekon kanssa tällä kaudella A-nuorten Mestistä.

Miesten II divisioonassa TIHC on aloittanut kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla, joista toinen tuli jatkoajalla avausottelussa Rovaniemen RoKi Rebelsille.

– Varsinkin kauden ensimmäinen kotiviikonloppu oli tuloksellisesti hyvä, mutta tietenkin on vasta alkukausi menossa, Salmela muistuttaa.

Salmela itse johtaa tällä hetkellä II divisioonan pistepörssiä. Hän on tehnyt neljässä ottelussa tehot 4+6.

– Mukava on ollut pelata TIHC:ssa. Täällä on hyvä joukkuehenki. Kaikki on tuttuja jätkiä entuudestaan, joten helppo oli siinä mielessä tulla mukaan, Salmela painottaa.

Silti kokeneella laitahyökkääjällä on ollut myös totuttelemista TIHC:n pelityyliin.

– Vähän erilaista peliä pelataan kuin Kemissä, ja siihen on itsellä ollut vielä opettelemista.

Salmelan mielestä TIHC:n tavoite tälle kaudelle on selvä.

– Nousu Suomi-sarjaan on ainoa tavoite, meillä on niin kova joukkue kasassa.

TIHC pelaa seuraavan ottelunsa kotonaan tulevana perjantaina RoKi Rebelsiä vastaan. Kauden kahdessa harjoitusottelussa TIHC oli selvästi Rebelsiä parempi, mutta II divisioonan avausottelussa RoKi Rebels yllätti torniolaiset Rovaniemellä ja otti 3-2 -jatkoaikavoiton. Nyt TIHC:lla on revanssin paikka.

TIHC:n juniorit ottelumatkalle Saksaan

Tornion IHC:n juniorit matkaavat tällä viikolla ottelumatkalle Saksaan. Matkalle lähtee 06–09-syntyneistä TIHC:n junnuista neljä sekajoukkuetta jotka pelaavat muun muassa Memmingen Indians -seuran joukkueita vastaan.

– Olemme eteläisessä Saksassa viisi päivää ja pelaamme siellä neljä peliä. Alun perin olin lähdössä Saksaan vain oman joukkueen kanssa, mutta lopulta innokkaita lähtijöitä oli niin paljon että bussissa ei meinannut riittää enää tila, TIHC:n 2009-syntyneiden junioreiden valmentaja ja joukkueenjohtaja Markku Kasala naurahtaa.

Kasala järjesteli pelireissua tutun itävaltalais-saksalaisen pariskunnan kautta.

– Pariskunta on Suomen faneja ja he käyvät täällä pari kertaa vuodessa. Torniossa he alun perin jääkiekosta innostuivatkin, Kasala kertoo.

Lupa Saksassa pelattaviin peleihin tuli myös Suomen Jääkiekkoliitolta, vaikka ensin sekin oli tiukassa.

– Haimme sitä jo viime keväänä, mutta olisimme lähteneet matkaan, oli lupa tai ei, Kasala painottaa.

TIHC:lla on ollut kiistaa Jääkiekkoliiton kanssa kansainvälisistä peliluvista. Rajalla on totuttu pelaamaan pelejä myös Ruotsin puolella.

– Liitto kielsi että Ruotsin puolen turnauksiin emme saa enää pelilupia koska se häiritsee Suomen sarjapelejä. Haaparannalla saisimme pelata harjoitusotteluita, mutta emme esimerkiksi Kalixissa jonka kanssa teemme yhteistyötä ja olemme pelanneet harjoituspelejä viikoittain, Kasala kummastelee.

Markku Kasala
TIHC:n 06–09-syntyneet juniorit matkaavat tällä viikolla pelireissulle Saksaan

TIHC:n 06–09-syntyneet juniorit matkaavat tällä viikolla pelireissulle Saksaan


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös