Hiljaisia, unohdettuja ja löytöjä Taidekamarilla

Tuulikki Kourilehto
Leila Lipiäinen: Hiljainen puutarha, sarja I-III, 2018.

Leila Lipiäinen: Hiljainen puutarha, sarja I-III, 2018.

Hiljaiset ja unohdetut, hylätyt ja rikkoutuneet kohtaavat katsojat Tornion kuvataideseuran Taidekamarilla, jossa on 27.4. saakka esillä kuvataiteilija Leila Lipiäisen teoksia.

Suurin osa teoksista on kivilitografian menetelmillä, arabikumilla tai tussilla kivelle maalattuja grafiikan vedoksia. Kuvat ovat variaatioita Kroatian satamakaupungin Šibenikin keskiaikaisen luostarin puutahran rikkoutuneista kivikoristeista. Kivikoristeet makasivat paahtavan auringon alla, piilossa puun takana syksyllä 2018.

Näyttelyn toinen osio koostuu toisenlaisista rikkoutuneista, esinekoosteista, joissa on työstetty esinelöytöjä kirpputoreilta.

– Seikkailen materiaalien avulla. Löydän, olen löytöretkellä. Työskentelen eri materiaalien ja tekniikoiden kanssa. Teen esinelähtöisiä installaatioita hyljätyistä toisille tarpeettomista esineistä, mutta minulle ne ovat arvokkaita, taiteilija kuvailee luovaa työskentelyään tiedotteessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös