Lounais-Lappi

Gallup: Black Friday vai Älä osta mitään -päivä?

Perjantaina vietettiin sekä Black Friday -tarjouspäivää että Älä osta mitään -päivää. Kysyimme torniolaisilta, kumpaan he osallistuvat, ja mitä mieltä he tempauksista ovat.

Maiju Ylipiessa
Gallup: Black Friday vai Älä osta mitään -päivä?

Heli Kvist, Tornio

1. Osallistutko Black Friday -aleihin tai Älä osta mitään -päivään?

2. Millaiset tarjoukset kiinnostavat?

3. Mitä mieltä olet näistä tempauksista?

Heli Kvist, Tornio

Tein Black Friday -aleista jouluostoksia netissä jo eilen illalla.

Tarjouksissa kiinnostavat lähinnä vaatteet.

Kummassakin päivässä on varmaan hyvät puolensa. Black Fridayssa on hyviä tarjouksia, mutta varmaan jokaisen olisi hyvä joskus pysähtyä miettimään, tarvitseeko todella sitä mitä on ostamassa. Elämme kuitenkin tällaisessa tavaranpaljoudessa.

Maiju Ylipiessa
Veikko Väänänen, Tornio

Veikko Väänänen, Tornio

Mieluummin osallistun Älä osta mitään -päivään. Ei ole tarvetta mihinkään erityiseen. En lähde varta vasten tuhlaamaan, vaan ostan sitten, kun tarvitsen.

Yleensä tarjouksissa kiinnostaa, jos jotain elektroniikkaa on erityisen halvalla, mutta en ole tänä vuonna edes aikonut niitä katsoa.

Kauppiaiden kannaltahan Black Friday on hyvä, mutta Älä osta mitään on oikein hyvä muistutus kestävästä kehityksestä.

Maiju Ylipiessa
Maria Mäkitalo, Tornio

Maria Mäkitalo, Tornio

Olen nähnyt Black Friday -mainoksia, mutta kumpikaan päivä ei ole oikeastaan tuttu. Kävin juuri kauppakeskuksessa muuten vain, ostin vain lahjakortteja.

Tarjouksista kiinnostavat taloustuotteet, kuten vaikka pyykinpesuaineet ja hammastahnat.

Älä osta mitään -päivä on hyvä, ettei kulutettaisi niin hirveästi.

Maiju Ylipiessa
Marjatta Kulju, Tornio

Marjatta Kulju, Tornio

Black Friday on minulle ihan uusi juttu. Olen vasta tänä vuonna kiinnittänyt huomiota siihen, kun televisiosta on tullut paljon mainoksia. Ehkä tässä tulee käytyä katsomassa, mitä on tarjolla.

Tarjouksissa kiinnostavat yleensä vaatteet ja ruoka.

Black Friday voi olla hyvä juttu esimerkiksi lapsiperheille, jotka tarvitsevat paljon tavaraa. Mutta tietysti kun kulutusta pitäisi hillitä, Älä osta mitään -päivä on hyvä.


Kommentit (1)

  • Kun sitä yhtä lajia ei kaikilla vaan ole paljoa

    Älä osta mitään -kampanja sopii varmaan menestyville cityvihreille. Vähävaraisilla lapsiperheillä ei ole varaa olla ostamatta, jos jonkun pakollisen kulutushyödykeen saa Black Fridayna merkittävästi halvemmalla.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös