Emma Heikkilä kävi kiittämässä TP-47:ää pelaamalla USA:n yliopistosarjan tauolla kasvattajaseurassaan Kakkosen sarjapelejä

Maalitykki Cynthia Uwak liittyy loppukaudeksi joukkueeseen.

Jouni Valikainen
Emma Heikkilä kävi kiittämässä TP-47:ää pelaamalla USA:n yliopistosarjan tauolla kasvattajaseurassaan Kakkosen sarjapelejä

TP-47:n naisten päävalmentaja Martti Virkkala antaa joukkueelleen viimeisiä ohjeita ennen GBK:ta vastaan pelattua cup-ottelua. Ykkösessä pelaava GBK oli vahvempi 2-1-maalein.

Jouni Valikainen

Tornion Pallo -47:ssä jalkapallo-opit saanut Emma Heikkilä kävi pelaamassa kasvattajaseuransa riveissä Kakkosen sarjatasolla seitsemän ottelua. Pelirakentelun lisäksi Emma ehti heiluttaa vastustajan verkkoa kahdeksan kertaa.

Heikkilä meni tällä viikolla takaisin Floridaan, missä hän jatkaa Nova Southeasternin yliopistossa sekä kauppatieteiden että rahoitusalan opiskelua ja jalkapalloilua.

–Jenkeissä koulu tulee ensin ja sen jälkeen jalkapallo. Koulussa pitää menestyä, että pääsee pelaamaan jalkapalloa, Helsingistä puhelimitse tavoitettu Emma kertoi.

Nova Southeasternin yliopisto pelaa divisioona Kakkosessa. Se on pienten yksityisten yliopistojen sarja.

–Joukkueissa on mukana hyvin urheilullisia naisia, ja parhaat joukkueet pelaavat hyvällä tasolla. Kun Merilappi United pelasi parhaimmalla tasollaan, se olisi menestynyt myös tässä sarjassa, Emma Heikkilä arvioi.

Emma Heikkilä sai todeta, että TP-47:n naisten joukkueessa on joitakin hyviä yksilöitä, jotka voisivat menestyä korkeammallakin tasolla kuin Kakkosessa.

–Pelaajamateriaali ei ole kovin laaja. Kaikkien runkopelaajien on oltava mukana otteluissa, mikäli joukkue haluaa menestyä. C-tytöillä on laadukas joukkue kasassa, joten B-tytöt voisivat tulevaisuudessa taitojensa puolesta pelata vaikka SM-sarjaa mikäli intoa riittää, TP-47:n markkinointipuolellakin mukana ollut Emma mietiskelee.

Naisten nousu SM-sarjaan on Heikkilän mielestä vielä matkan päässä.

–Ongelmana Torniossa on se, että täysi-ikään tulevista pelaajista usea siirtyy opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja jättää seuran, Emma Heikkilä kertoi.

TP-47:n kasvatti Emma Heikkilällä lähtee liikkeelle kolmas kausi USA:n yliopistosarjassa.

TP-47:n kasvatti Emma Heikkilällä lähtee liikkeelle kolmas kausi USA:n yliopistosarjassa.

TP-47:n naiset pelaavat ensimmäistä kauttaan Kakkosessa. Kakkosen paikan he saivat luovutuksen myötä. Ennen kauden alkua joukkue asetti tavoitteekseen sarjapaikan varmistamisen hyvissä ajoin.

Nyt tavoitetta on rukattu uusiksi. Kun kolmetoista kierrosta on pelattu, TP-47 johtaa C-lohkoa kahden pisteen erolla Jyväskylän Pallokerhoon. Lohkon ykköset ja paras kakkonen pääsevät pelaamaan paikasta Ykkösessä. Kaksi joukkuetta Kakkosesta nousee sarjan päätteeksi Ykköseen.

–Meillä on viisi kierrosta jäljellä ja pelaamme neljä ottelua kotikentällämme. Jyväskylän kohtaamme vieraissa. Keväällä voitimme Jyväskylän 1-0 ja silloin heillä oli useita liigapelaajiakin mukana. Jyväskylän kohtaaminen voi aivan hyvin ratkaista lohkovoittajan, joukkueen valmennuksessa hyvää työtä tehnyt Martti Virkkala kertoi.

Naisten edustusjoukkue on ottanut harjoituksiin mukaan -03- ja -04 -syntyneitä pelaajia.

–Harjoituksiin ja joihinkin sarjapeleihin on vaikea saada mukaan koko edustusjoukkuetta etenkin nyt, kun Heta Huhtaniska lähti Poriin ja Stiina Palomaa Rovaniemelle vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Osa nuorista pelaajistamme on kesällä myös vuorotöissä. Onneksi saimme maalille Pilvi Pikivirran. Hän siirtyi meille Kakkosen A-lohkon sarjajohtajan Hämeenlinnan Härmästä, Virkkala sanoo.

Pikivirta on edustuskelpoinen 11.8., kun TP-47 kohtaa Länsirannan tekonurmella Haukiputaan Pallon.

Nigerialainen Cynthia Uwak, 32, tulee TP-47:n naisten riveihin loppukaudeksi. Huippunopean Uwakin meriittilista on pitkä ja komea. Hän on valittu kaksi kertaa Afrikan parhaaksi naispelaajaksi. Uwak on pelannut MM-kisoissa ja olympialaisissa. Hän on naisten liigan paras maalintekijä kautta aikojen. Vielä viime kaudella Cynthia Uwak viimeisteli 35 maalia Kakkosessa Nurmijärven Jalkapalloseuran riveissä.

–Uskon, että saadaan helpotusta maalinteko-ongelmiin kokeneen Uwakin tulon myötä, valmentaja Martti Virkkala kertoo.

Virkkala näkee TP-47:n tulevaisuuden valoisana, vaikka tänä kesänä ei vielä nousua tulisikaan.

–Nuorista pelaajista viidestä kuuteen pelaajalla on hyvät mahdollisuudet nousta lähiaikoina naisten rinkiin. Esimerkiksi 2003 syntynyt Noora Alajärvi on pelannut naisten avauksessa, Martti Virkkala sanoo.

Sarjatilanne, lohko C

TP-47 13 10 0 3 30-10 30

JyPK/2 13 9 1 3 38-13 28

ToU 13 7 2 4 23-19 23

Wimma 13 6 3 4 31-21 21

HauPa 11 6 2 3 22-19 20

Virkiä 13 4 3 6 25-22 15

Esse IK 11 4 1 6 18-22 13

Kanu 12 4 0 8 11-27 12

Kokkola 13 3 1 9 17-41 10

PeFF 12 2 1 9 8-29 7


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös