Lounais-Lappi

Elokuvateatteriyrittäjät Johanna ja Juha Åhman palkittiin kulttuuriteosta

Johanna ja Juha Åhman tekivät merkittävän työn kemiläisen kulttuurin hyväksi.

Johanna ja Juha Åhman tekivät merkittävän työn kemiläisen kulttuurin hyväksi.

Jouni Valikainen

Kinopirtin elokuvateatteriyrittäjät Johanna ja Juha Åhman saivat tämän vuoden Kemi-palkinnon. Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 ja Kemin kaupunki myönsivät kulttuuripalkinnon Åhmaneille heidän tekemästään merkittävästä kulttuurityöstä. Åhmanit avasivat Kinopirtin elokuvateatterin 17.2. 2018.

– Joku sanoi ennen elokuvateatterin avaamista, että meille kuuluisi kulttuuripalkinto. Jos joku olisi sanonut saman kolme vuotta sitten, että saamme kulttuuripalkinnon, en olisi uskonut sitä. Emmehän edes tienneet, että meistä tulee elokuva-alan yrittäjiä. Tämä palkinto lämmittää mieltä, Juha Åhman kertoi.

Idean teatteritoiminnan pyörittämiseen Åhmanit löysivät lehtijutun perusteella.

– Biorex lopetti näytännöt ja VPK-säätiö aikoi tavalla tai toisella jatkaa elokuvateatterin pyörittämistä. Silloin ajattelimme, että voisimme tulla mukaan meille uudelle alalle, Åhman muistelee.

Åhmanit ovat mielissään, että paikalliset ihmiset ovat löytäneet Kinopirtin. Elokuvia ei tarvitse esittää tyhjille saleille.

– Vielä keskikesällä olisin ollut eri mieltä. Heinäkuun lopussa katsojamäärät lähtivät mukavasti nousuun, Juha Åhman kertoi.

Kinopirtin suosituin elokuva on tänä vuonna ollut Mielensä pahoittaja. Kärkeen sijoittuvat Oma maa, Olavi Virta ja Queenistä kertova Bohemian Rhapsody.

– Itsenäisyyspäivänä esitämme uusimman Tuntemattoman Sotilaan. Uskon, että kaikki halukkaat eivät ole vielä katsoneet sitä ja joku haluaa nähdä sen toistamiseen, Juha Åhman sanoi.

Palkinto, arvoltaan 1000 euroa, luovutettiin viime keskiviikkona Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n valtuuskunnan syyskokouksessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös