Teija Laurinolli

Tulinkohan kysäisseeksi yhden kerran liikaa, miltä jäätelöannos maistuu? Tomera ja iloinen nuori neiti Sara Forsell, 5 vuotta, kävi viittomassa, mistä niitä saa, ja vaihtoi puheenaihetta.

Katuruokatapahtuma Street Food Fiesta levittäytyi tiistaina Kemin Keskuspuistokadulle. Pitkä kojurivistö houkuttaa koko viikon lauantaihin asti maistelemaan ainakin italialaisia, kreikkalaisia, ranskalaisia, espanjalaisia, amerikkalaisia, thaimaalaisia, senegalilaisia ja suomalaisia herkkuja.

Fiestaa vietetään joka päivä kello 10–20. Pohjoisrantakadun kulmaukseen on rakennettu lava, jolla on ohjelmaa joka päivä ensin lounasaikaan, sitten vaihtelevasti iltapäivällä ja illansuussa.

Marja-Leena Forsellille katuruokaviikko tuli hauskana yllätyksenä.

–Kävin syömässä ihan muualla. Työkaveri kertoi, että tämmöinen olisi. Kun vastaan tulivat tytär ja lapsenlapsi, päätimme tulla jälkiruoalle tänne, hän kertoo.

–Aamulla töihin pyöräillyt kollega ihmetteli, että mitkä markkinat nyt on alkaneet, kun katuja oli suljettu. Autossa on mukana kylmälaukku, täytyy katsoa, löytyisikö täältä jotain kotiin vietäväksi.

Merituuli Forsellkaan ei muistanut koko tapahtumaa, vaikka arveli siitä ennakkoon jostain lukeneensa. Hämäräksi oli jäänyt sekin, että fiesta kestää monta päivää.

Street Food Fiesta on osa Easy Living in Kemi -tapahtumaa. Se huipentuu päätösjameihin Rantamakasiinissa sunnuntaina 22. heinäkuuta.

Menojen ruuhkaa riittää, joten tässä vain muutama poiminta:

Ensi viikonvaihteessa perjantaina ja lauantaina Kesäkissa-blues, lauantaina lasten musiikkifestivaali Rondelli.

Keskiviikkona 18. heinäkuuta sisäsataman ravintoloissa vietetään pelipäivää, torstaina 19.7. Täiköntorin lavalle nousee Summer pop upin pääesiintyjänä Eveliina ja perjantaina 20.7. Kemi-rockin vetonaulana Sakari Kuosmanen. Lauantaina 21.7. torilavan valtaavat Suomi-rockin klassikot ja Juice-rock 2018.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös