Bengtskär-dokumentti sunnuntaina Kemissä

Suomen tunnetuimmasta ja suurimmasta majakasta Bengskäristä on tehty tänä vuonna dokumenttielokuva, joka nähdään tänä sunnuntaina Kemissä. Suomen Majakkaseura tuo elokuvan Kemin Kulttuurikeskukseen.

Elokuva alkaa kello 13 ja siihen on vapaa pääsy. Lisäksi esitetään kaksi muuta majakkadokumenttia. Kaikki nähdään nyt ensi kertaa Kemissä.

Bengtskärin tarina kertoo Suomen tunnetuimman majakan kiehtovan historia runsaassa 40 minuutissa. Mukana on majakan rakentamisen vaihe, dramaattinen Bengtskärin taistelu vuonna 1941, sotaa seurannut majakan rappion aika ja uusi nousu 1990-luvulla.

Elokuvassa on runsaasti harvinaista ja ennen julkaisematonta filmimateriaalia, mm. kahden Bengtskärin taistelun veteraanin haastattelut.

Toisena elokuvana esitetään majakkabongareiden melontaretkestä kertova Haaveena Bogskär, jossa määränpäänä on Suomen eteläisin luoto.

Kolmantena elokuvana nähdään Raahen tunnusmajakan eli Taskun pookin kunnostamisesta kertova lyhytelokuva Tasku - uudestisyntynyt pooki. Majakkaseura kunnosti salaman pahoin vaurioittaneen pookin runsaassa kuukaudessa kesällä 2016.

Väliajalla Majakkaseura järjestää myyjäiset, jossa myydään seuran omia majakkatuotteita. Tuotto käytetään majakoiden kunnostamiseen. Elokuvanäytöksestä voi kiittää myös tapahtuman kolehtiin osallistumalla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös