Asukkaille ei tule uutta rakettipäivää – Kemi järjestänee ilotulituksen kaupungin syntymäpäivien kunniaksi 5.3.

Marko Aittamaa
Kemin kaupungin järjestämät ilotulitukset ovat olleet näyttäviä.

Kemin kaupungin järjestämät ilotulitukset ovat olleet näyttäviä.

Jouni Valikainen

Kemiläisille ei tullut tänä viikonvaihteessa uutta uutta vuotta, kun puhe on ilotulitteista. Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on tehnyt päätöksen, jolla sallitaan yksityinen ilotulitus ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta.

Ajankohdaksi on sovittu lauantai 5. tammikuuta. Silloin saisi räjäytellä uudenvuoden raketteja tunnin ajan kello 19-20, mikäli sääolosuhteet ovat kohdallaan. Kemissä ei järjestetä uutta rakettipäivää.

–Me annoimme suosituksen, että ihmiset eivät ampuisi raketteja ennen yhdeksää. Ilma parani yhdeksän jälkeen ja uskon, että moni ampui raketit tuon ajankohdan jälkeen. Mielestäni ilotulitteiden ampumatta jättämisestä ei syntynyt isoa ongelmaa. Mitään yleistä ilotulistuspäivää ei ole Kemiin tulossa, Lapin pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Timo Rantala kertoi.

Pelastuslaitos voi myöntää yksittäiselle hakijalle erityisluvan ilotulitukselle.

Ampumatta jääneitä ilotulitteita on vaikea palauttaa liikkeeseen.

– Meidän myyntipisteet on purettu Meri-Lapin alueelta eikä meillä ole siellä varastoja. Jos alueelle ei tule uutta yleistä rakettipäivää, ilotulitteet kannattaa säilyttää seuraavaan uuteen vuoteen, Suomen Rakettitukun toimitusjohtaja Antti Aitto-oja kertoi.

Raketit ovat käyttökelpoisia, kun ne säilyttää oikealla tavalla.

– Raketit tulisi säilyttää kuivassa paikassa ja lukitussa tilassa, jotta ne eivät päätyisi lasten käsiin. Säilytyspaikan lämpötila ei saa nousta liian korkeaksi. Normaali huonelämpötila on sopiva, Aitto-oja neuvoi.

Myös Kemin kaupungilla jäi ilotulitus väliin kovan tuulen vuoksi. Ilotulitteet lähtenevät taivaalle maaliskuun alussa.

– 5.3. olisi sopiva päivä ilotulitukselle. Silloin Kemi täyttää 150 vuotta ja koululaisilla on hiihtoloma. Lähetin juuri postia ilotulitustoimittajalle uudesta ajankohdasta, Kemin kansliapäällikkö Jukka Vilén kertoi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös