Anne-Maj Karjalainen hankki saunan pariisilaiselle kattoterassille

Torniolaislähtöinen Anne-Maj Karjalainen oli mukana pystyttämässä suomalaista saunaa Moulin Rouge-kabareen kattoterassille kahdeksi kuukaudeksi. Nyt Karjalainen valloittaa Barcelonaa.

Anne-Maj Karjalaisen albumi
Anne-Maj Karjalainen hankki saunan pariisilaiselle kattoterassille

Torniolaislähtöinen Anne-Maj Karjalainen työskentelee Barcelonassa projektikoordinaattorina kansainvälisessä käännöspalveluihin erikoistuneessa yrityksessä.

Tiina NousiainenTornio

Asun...

nykyään Barcelonassa, minne muutin tämän vuoden kesäkuussa kahdeksan Pariisissa vietetyn vuoden jälkeen.

Työmatkani on...

vartin kävelymatka, mikä on luksusta Pariisin-vuosien jälkeen, sillä siellä asuessani ihan liian iso osa päivistäni kului julkisissa kulkuvälineissä.

Juureni ovat...

minulle tärkeä asia. Vaikka en tunnekaan itseäni enää 100-prosenttisesti suomalaiseksi näin monen ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen, olen ylpeä suomalaisista juuristani ja kerron mielelläni Suomesta ulkomaalaisille tuttavilleni. Suomella on ulkomailla erittäin positiivinen maine, ja monet tietävät esimerkiksi suomalaisen koulutussysteemin olevan maailman parhainta.

Joskus kaipaan...

suomalaista luontoa, rauhaa, ruokaa sekä suomalaisten seuraa. Koen itseni avoimeksi ja sopeutuvaiseksi, mutta joskus tulee tilanteita, milloin tuntuu, että vain toinen suomalainen voi ymmärtää minua kunnolla.

Perheeni asuu Suomessa ja on sopeutunut ihmeen hyvin siihen, että asun ulkomailla ja että näen heitä vain kerran pari vuodessa. Tosin Pariisin ja nyt Barcelonan terroristi-iskujen jälkeen he ovat enemmän huolissaan ja toivoisivat, että palaisin Suomeen.

Viihdyn erityisesti...

kansainvälisessä seurassa. Työskentelen kielten parissa kansainvälisessä yrityksessä, järjestän ja osallistun ahkerasti kansainvälisiin tapaamisiin Barcelonassa, ja olin Pariisin-aikoinani suomalais-ranskalaisen yhdistyksen aktiivinen jäsen.

Yllätyin...

kuinka hyvin ja nopeasti sopeuduin Barcelonaan. Olin käynyt kaupungissa kolme kertaa ennen tänne muuttoa, enkä ollut koskaan ennen pitänyt sitä mitenkään ihmeellisenä. Nyt olen ihan rakastunut tähän kaupunkiin.

Päädyin Barcelonaan sattumalta: hain alunperin töihin nykyisen työpaikkani Pariisin-toimistoon, mutta minulle tarjottiin samaa työtä Lontoossa ja Barcelonassa. Barcelona tuntui minulle sopivammalta kaupungilta, ja Pariisi tuntui jo niin nähdyltä, että päätin ottaa työn vastaan.

Suurin saavutukseni...

oli uskaltaa lähteä yksin ulkomaille lukion jälkeen. Olin niihin aikoihin vielä melko sulkeutunut ja ujo, eikä kukaan tainnut uskoa, että uskaltaisin todella lähteä maailmalle. Se oli kuitenkin ehdottomasti elämäni paras päätös.

Vahvuuteni on sopeutuvaisuus eri tilanteisiin ja ympäristöihin sekä kielitaitoni. Puhun tällä hetkellä enemmän tai vähemmän sujuvasti kuutta kieltä.

Meri-Lapista kuulee puhuttavan...

todella harvoin muualla Suomessa sekä ulkosuomalaisten keskuudessa.

Ajattelen Meri-Lappia...

etenkin silloin, kun suurkaupunkien hektinen elämä painaa päälle ja tekee mieli rauhoittua. Pariisissa tätä tapahtui usein, mutta Barcelonassa elämä on rennompaa.

Matkustan kotiin...

Tornioon yleensä pari kertaa vuodessa. Yritän nähdä perhettä, sukulaisia ja ystäviä mahdollisimman paljon Suomeen matkustaessani, vaikkei se aina olekaan helppoa, sillä kaikki asuvat vähän eri puolilla Suomea.

Hienointa...

tämän hetkissä elämässäni on se kulttuurien rikkaus, minkä keskellä elän. Tapaan jatkuvasti kaikkialta maailmaa kotoisin olevia ihmisiä ja käytän päivittäin vähintään neljää eri kieltä.

Arvostan Meri-Lapin...

luontoa ja rauhaa. On mukavaa palata aina välillä hetkeksi kotiseudun rauhaan, vaikka Pariisin ja Barcelonan jälkeen Tornio ja koko Meri-Lappi tuntuu todella pieneltä.

Anne-Maj Karjalainen

Syntynyt vuonna 1990 Torniossa.

Asunut Torniossa vuoteen 2009 asti, jonka jälkeen Pariisissa 2009-2017. Ensin vuoden au pairina, sen jälkeen yliopisto-opiskelijana ja töissä, Muutti kesäkuussa Barcelonaan.

Työskentelee projektikoordinaattorina kansainvälisessä käännöspalveluihin erikoistuneessa yrityksessä.

Järjesti Sauna100-nimisen projektin Ranskassa, jonka puitteissa pystytettiin aito suomalainen ja kaikille avoin ja ilmainen sauna Moulin Rouge-kabareen kattoterassille kahdeksi kuukaudeksi. Saunan rakensi Torniosta kotoisin oleva Samuli Keisu.

–Projekti oli erittäin onnistunut, ja kaikki saunavuorot varattiin päivässä kuukaudeksi eteenpäin. Oli mahtavaa olla projektissa mukana.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös