Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Lauan­tai­vie­ras: On­nel­li­suus syntyy aidosta koh­taa­mi­ses­ta

Aurinko paistaa. Kohtaamispaikasta kuuluu iloinen puheensorina, jonka katkaisee naurunremakka. Yhdessä koettu ilo on moninkertaista.

Haen uuden kupillisen kahvia toimistooni. Matkalla ehdin vaihtaa kuulumiset monen ihmisten kanssa ja saada pari haliakin.

Kiireen keskellä tällaiset hetket ovat merkityksellisiä. Arki tuntuu kevyemmältä, kun huomaa pysähtyä pienten asioiden äärelle.

Olen työskennellyt Balanssi ry:ssä pian vuoden mielenterveyden kokemusasiantuntijatoiminnan kehittämishankkeessa. Töitä on ollut paljon, mutta sitäkin enemmän olen saanut kokea iloa ja onnistumisia sekä tutustua mahtaviin ihmisiin.

Mielen hyvinvointi ja sen haasteet ovat läsnä työn arjessa joka päivä. Täällä tehdään yhdessä töitä sen eteen, että haasteiden keskellä jokainen tulee huomatuksi ja voi löytää mielekästä tekemistä arkeen. Hyvä lääke mielen kipuihin syntyy kohtaamisesta, ystävällisistä sanoista ja siitä, että tulee huomatuksi.

Työn parhaita puolia on ollut huomata, kuinka vaikeista asioista ihmiset ovat selvinneet ja mihin kaikkeen voi pystyä haasteista huolimatta. Ihmismieli on omituinen, monituinen ja valtavan hieno.

Balanssi ry:n kouluttamat kokemusasiantuntijat ovat vertaistukea vertaansa vailla. He ovat kääntäneet menneisyyden vaikeudet voimavaraksi, keinoksi auttaa itseä ja toisia. He ovat toiminnassa mukana täydellä sydämellä, vaikuttavat monella taholla ja janoavat uutta tietoa.

Sama pätee myös muihin meidän upeisiin vapaaehtoisiin. Kohtaamispaikan pakastin täytyy herkullisista leivonnaisista, ja ryhmäkalenterista löytyy toimintaa moneen makuun, kiitos vapaaehtoisten!

Onnellisuustutkimusten mukaan onnelliset ihmiset ovat ystävällisiä, aktiivisia ja valmiina auttamaan muita. Heillä on halua kehittyä ja saavuttaa itselleen tärkeitä päämääriä.

Balanssin vapaaehtoisilla ja onnellisilla ihmisillä taitaa olla paljon yhteistä. Hyvä mieli tarttuu yhteisessä toiminnassa myös ryhmäläisiin, jäseniin ja kohtaamispaikan kahvittelijoihin. Jos onnellisuuden etsiminen on vielä kesken, kannattaa tulla kokeilemaan löytyisikö se meiltä.