Ylitornion kunnalle avustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla

Milla Sallinen

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kunnille ja vastaanottokeskuksille 866 300 euroa kehittämisavustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla. Lapissa avustusta saa Ylitornion kunta, 6000 euroa.

Avustuksen saajina ovat kunnat sekä vastaanottokeskustoiminnan järjestäjät, jotka yhteistyössä eri liikuntapalveluiden tuottajien ja liikuntajärjestöjen kanssa kehittävät maahanmuuttajille liikuntamahdollisuuksia. Valtionavustusta myönnettiin 30 hankkeelle.

Kehittämisavustus on tarkoitettu monikulttuuriseen lasten ja nuorten liikuntaan, perheliikuntaan, aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan sekä tukemaan urheilu- ja liikuntaseuroja monikulttuurisen liikunnan järjestämisessä.

Erityiskohderyhmänä ovat naiset ja tytöt sekä vaikeimmin tavoitettavat maahanmuuttajaryhmät.


Kommentit (2)

  • Aakenus

    Kilpisjärvijuoksu…

    Edestakaisin.

  • ihmettelevä Ilmari

    Eikö näillä verovarojen jakajille tullut mieleen, että tarvittaisiin suomen kielen opetusta jotta kotoutuminen onnistuisi. Tai englantia koska suomenkieltä eivät enää osaa edes toimittajat mediassa. Tämä kansa suomi ja suomalaiset katoavat ja ottavat varmaan uuden nimen siniset pikku jenkit.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös