Podcast

Uusi podcast-sarja alkaa: Elämysten etsijät kertoo ihmisistä, joiden mielestä elämysten parhaat puitteet löytyvät pohjoisesta luonnosta

Tapio Nykänen
Sanna Kaivantola (vas.) ja Erika Jääskeläinen (oik.) osallistuivat Oula-Matti Peltosen (kesk.) järjestämään seikkailukilpailuun Rovaniemellä. Kilpailu oli osa opiskelijoiden koulutusta.

Sanna Kaivantola (vas.) ja Erika Jääskeläinen (oik.) osallistuivat Oula-Matti Peltosen (kesk.) järjestämään seikkailukilpailuun Rovaniemellä. Kilpailu oli osa opiskelijoiden koulutusta.

Elämys on monen aistin kautta välittyvä vahva kokemus. Joskus se jättää jäljen koko kehoon: elämys maistuu, tuoksuu, kutittaa ja värisyttää. Voimakkaan elämyksen ajatellaan muuttavan ihmistä. Parhaimmillaan se opettaa ja kasvattaa.

Elämyksiä ei voida varmuudella tuottaa, sillä reagoimme samoihin asioihin vähän eri tavoin. Puitteita elämyksille voidaan kuitenkin järjestää.

Lapin Kansan Elämysten etsijät -podcast-sarjassa tavataan ihmisiä, joiden mielestä elämysten parhaat puitteet löytyvät pohjoisesta luonnosta. Siellä liikutaan kajakilla, kävellen, pyöräillen, potkurilla ja ystävien kanssa. Sarjan toimittaa Tapio Nykänen

Lapin urheiluopistolla kouluttajana ja turvallisuusasiantuntijana työskentelevä Oula-Matti Peltonen on tuttu monelle seikkailualan työntekijälle ja harrastajalle.

”Ola” kouluttaa muun muassa melonnan ja kiipeilyn ohjaajia ja hiihdonopettajia sekä kurssinjohtajia Matkailualan turvallisuuspassi-koulutukseen. Hän on toiminut aktiivisesti myös kehitystehtävissä urheiluopistoissa ja useissa kansallisissa lajiliitoissa.

Erityisesti Peltonen on perehtynyt kaupallisten elämyspalveluiden turvallisuuden kehittämiseen. Tapio Nykänen tapasi luontoliikunnan moniosaajan Rovaniemellä opiskelijoiden seikkailukilpailun tiimellyksessä.

Kilpailu oli osa Luontoelämysohjaajakoulutusta, jota Peltonen on vetänyt 90-luvun lopulta saakka.

Suurelta osin Peltosen itsensä kehittämä koulutus sisältää useita luontoliikunnan ohjaajapätevyyksiä ja muun muassa valmennusosaamista sekä johtaa liikunnan ammattitutkintoon. Millainen mies elämysohjaajien kouluttaja itse on?

Entä mitä hän sanoisi ihmiselle, jota melonta tai kiipeily kiinnostaa, mutta usko omiin kykyihin horjuu?


Kommentit (2)

  • Weltsu

    Olipas tiivis ja asiapitoinen haastattelu. Tällaista odotan lisää. Kiitos.

  • Olli

    No nyt oli mielenkiintoinen podcast. Asiallista, rauhallista, selkeää ja asiantuntevaa tarinointia niin haastattelijalta kuin myös haastateltavalta. Mielenkiinnolla odotan sarjan jatkoa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös