Useita junia peruttu, Lapin junat kulkevat, mutta myöhässä

VR:n mukaan kaluston huoltaminen ja sulattaminen vie aikaa

Jussi Leinonen

STT, Milla Sallinen

VR on perunut useita kaukoliikenteen junavuoroja jo etukäteen tältä päivältä sään vuoksi. Kova pakkanen ja runsas lumen määrä hankaloittavat VR:n mukaan junien kulkua.

Peruutukset koskevat muun muassa Helsingin ja Turun, Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Lappeenrannan välisiä vuoroja. Peruttuja junavuoroja korvataan busseilla, ja joissakin tapauksissa matkustajia ohjataan toisiin juniin.

VR kertoo pyrkivänsä liikennöimään 95 prosenttia junista normaalisti, mutta matkustajia kehotetaan varautumaan myöhästymisiin. Esimerkiksi yöjuna Helsingistä Rovaniemelle on noin puolitoista tuntia myöhässä.

VR:n mukaan lumi ja jää ovat viime päivinä aiheuttaneet pieniä vaurioita junakalustoon, jonka huoltaminen ja sulattaminen vie aikaa.

Erityisesti kaukojunat ovat myöhästelleet paljon viime päivinä muun muassa runsaan lumisateen vuoksi. Maanantaina illalla paikoin vain joka viides kaukojuna oli aikataulussa ja tiistaina esimerkiksi iltakymmenen maissa vain joka neljäs.

Torstailta on peruttu ennalta yksi junavuoro, kello 5.52 lähtevä juna Vaasasta Seinäjoelle.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosassa oleva lumisadealue väistyy vähitellen yön ja aamupäivän aikana itään. Pohjoisessa tulee vain vähäistä lumisadetta, ja pakkanen on paikoin kovaa.

Maan eteläosassa on päivällä pakkasta kolmesta kahdeksaan astetta, pohjoisessa mittari painuu pääosin 15 ja 25 pakkasasteen välille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös