Ukkonen sytytti maastopalon Kolarissa

Ilkka Palmu
Ukkonen sytytti maastopalon Kolarissa

Metsäpalot syttyvät herkästi salaman osuessa kuivaan maahan. Arkistokuva.

Milla Sallinen

Ukkonen sytytti maastopalon Kolarin pohjoispuolella torstai-iltana.

Palopaikka sijaitsi Muoniontien varressa. Maastopalo havaittiin palolentokoneesta noin kello puoli seitsemän aikaan illalla.

–Kolarin kohdalla on liikkunut useita ukkoskuuroja, minkä vuoksi on päivän aikana käyty tarkistamassa myös kahta muuta savuhavaintoa, päivystävä palomestari Pohto Kirkkala kertoo.

Kahdessa aiemmassa havainnossa paloa ei kuitenkaan löytynyt.

–Ilmeisesti kuivaan ja lämpimään maahan satanut vesi on aiheuttanut paikoin voimakasta veden haihtumista ja höyryä.

Kolarin palo saatiin nopeasti hallintaan, metsää paloi noin kahden aarin alueella.

Rovaniemellä raju ukkoskuuro sai puolestaan tien tulvimaan vanhan sillan kupeessa, Yliopistonkadun ja Valtakadun liittymiskohdassa alikulkusillan kohdalla. Kun viemärit aikanaan lähtivät vetämään, myös tulva risteyksessä laski.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös