Tyhjänä ajelehtinut vene laukaisi mittavan etsinnän Kemijoen suistoalueella Kemissä

Jouni Porsanger

Antti Pasanen

Kemin Kuivanuorossa Kemijoen suistossa ajelehtinut pieni vene aiheutti etsintäoperaation maanantaina illalla.

Lapin pelastuslaitoksen mukaan tilanteen alussa oli saatu viitteitä siitä, että ihminen olisi veden varassa.

– Etsintöihin hälytettiin pelastuslaitoksen sekä merivartioston yksiköitä. Alueella tehtiin sukelluksia sekä pintaetsintää, kertoo Lapin pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Ari Soppela.

Lopulta etsintätoimet osoittautuivat turhiksi, sillä veneen omistajaan saatiin yhteys. Vene oli todennäköisesti irronnut itsekseen meriveden noustessa eikä siinä ollut missään vaiheessa ketään kyydissä.

Soppela kehottaakin veneitä suistoalueilla säilyttäviä kiinnittämään huomiota niiden kunnolliseen kiinnittämiseen.

– Veneitä ja kanootteja karkailee toisinaan veden noustessa, ja palokunta joutuu suhtautumaan ilmoituksiin ajelehtivista veneistä aina täydellä vakavuudella. Tämäkin tehtävä työllisti useita pelastusyksiköitä ja merivartiostoa. Veneet on syytä kiinnittää kunnolla, Soppela sanoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös