Tulipalo asumattomassa pihapiirissä Kemissä – Yli sata vuotta vanha rakennus paloi poroksi

Veli-Jukka Mustajärvi
Tulipalo asumattomassa pihapiirissä Kemissä – Yli sata vuotta vanha rakennus paloi poroksi
Eelis Rytkönen

Vanhan pihapiirin hirsirakennukset syttyivät tuleen Kemissä Tornionkadulla lähellä Keminmaan rajaa tänään noin puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

Kemin päivystävän palomestarin Lauri Mannisen mukaan Ihmisiä rakennuksissa ei ollut, mutta 1800- ja 1900-luvun vaihteessa valmistuneet kuusi rakennusta kärsivät pahoin.

–Pihapiirin päärakennus tuhoutui täysin. Muut pihapiirin rakennukset kärsivät myös eriasteisia vahinkoja.

Palaneet rakennukset kuuluvat yksityiselle omistajalle.

–Omistaja saapui paikalle, ja katseli surumielin rakennusten palamista.

Palo uhkasi levitä läheisten puiden kautta, mutta se saatiin hallintaan, ja jälkisammutus on Mannisen mukaan nyt käynnissä. Se jatkuu iltaan saakka.

–Savuhaittoja koitui läheiselle asuinalueelle, ja savua levisi myös Tornionkadulle.

Palon syttymissyytä pelastuslaitos ei kommentoi, vaan asia siirtyy poliisin tutkittavaksi.

Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut.


Kommentit (1)

  • Katsoja

    Paremmin paikka on just Keminmaan/Kemin rajalla siinä patoaltaan lähistöllä (Vilmilä) on kauempana.
    Melkoiset savut kiinnittivät huomion, kun olimme pyöräilemässä toisella puolen jokea. Pohjolan Voiman sillalta näkyi jo liekit ja mustat savut. Kesti kyllä ennen kuin eka sammutusauto lähti ja nuo liikennevalot kyllä hidasti vielä menoa. Jonkin ajan kuluttua tuli myös Kemistä sammutusautot. Luvattoman paljon oli autoja seuraamassa. Pyöräilijät pääsi helposti penkalle ja emme olleet tilanteen haittana. Mikähän tämän sytytti?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös