Tuli karkasi roskien poltosta maastoon Pellossa – palo ei uhannut ihmisiä tai rakennuksia

Jussi Leinonen
Roskien ja risujen poltto sekä kulottaminen aiheuttaa joka kevät vaaratilanteita, kun tuli karkaa käsistä. (arkistokuva)

Roskien ja risujen poltto sekä kulottaminen aiheuttaa joka kevät vaaratilanteita, kun tuli karkaa käsistä. (arkistokuva)

Niina Niemelä

Roskien poltto karkasi hallinnasta Pellossa lauantaina iltapäivällä. Tuli ehti polttaa maastoa noin parin hehtaarin alueelta ennen kuin palo saatiin hallintaan.

Maastopalo ei uhannut Lapin pelastuslaitoksen mukaan rakennuksia tai ihmisiä. Päivystävä palomestari Lauri Manninen muistuttaa, että maasto on paikoitellen hyvin kuivaa viime päivien lumisateista huolimatta.

– Tulen käsittelyyn on varattavat riittävästi vahtijoita. Puuskittainen tuuli voi saada sen leviämään yllättävän nopeasti.

Tulta ei saa jättää vahtimatta hetkeksikään.

Ruohikkopalovaaran aikaan on noudatettava erityistä varovaisuutta avotulen teossa. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko metsiin ja niiden läheisyyteen on kielletty.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös