Tornionlaakson asukkaille valmistui tulvaopas

Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio
Tornionlaakson asukkaille valmistui tulvaopas

Tornionlaakson asukkaille annetaan vinkkejä tulvan varalle.

Sari Pelttari-Heikka

Lapin ELY-keskus, Norrbottenin lääninhallitus ja Suomalais-ruotsalainen rajajokikomissio ovat yhdessä laatineet oppaan tulviin varautumisesta Tornionlaaksossa.

Opas on ensisijaisesti suunnattu Tornionjokialueen asukkaille ja mökinomistajille. Oppaan tavoitteena on ohjata ja antaa vinkkejä siitä, miten tulee toimia ennen tulvaa, sen aikana ja tulvan jälkeen. Siinä on myös yleistietoa tulvista, vähän historiikkia Tornionlaakson tulvista sekä tarpeellisia yhteystietoja. Oppaasta ilmestyy myös painettu versio myöhemmin. Haaparanta ja Tornio kuuluvat molemmat merkittäviin tulvariskialueisiin.

Tulvaopas: http://www.fsgk.se/Tulva_opas_Tornionjoki2018fi_v2.pdf


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös