Tornion Outokummun tehtaalla vaaratilanne – sulaa terästä valui senkan ulkopuolelle

Pekka Aho
Tornion Outkokummun terästehtaalla sattui läheltä piti -tilanne tiistai-iltana. Arkistokuva.

Tornion Outkokummun terästehtaalla sattui läheltä piti -tilanne tiistai-iltana. Arkistokuva.

Ellinoora Autti

Lapin pelastuslaitos sai tiistai-iltana hälytyksen Tornion Outokummun tehtaalle. Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan sulaterässenkasta valui sulaa terästä vähäinen määrä senkan ulkopuolelle, mutta henkilökunta hoiti tilanteen.

Lapin pelastuslaitoksen päivystävän paloesimiehen Risto Tolosen mukaan senkka-astian kansi ei ollut sulkeutunut, minkä takia sula metalliaines oli valunut alla olevaan hätäastiaan.

– Kaikki aines mahtui hätäastiaan. Meidän tehtäväksemme jäi vain tarkistus, että kaikki meni hyvin. Henkilö- ja suuremmilta materiaalivahingoilta onneksi vältyttiin.

Juttua päivitetty 18.6. 20.43: Otsikkoa muokattu. Tekstiin lisätty toinen lause.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös